Asus VivoMini on minikokoinen pc, joka sopii hyvin toimistokäyttöön tai viihdekeskukseksi.

Asus VivoMini UN65H

Minimalistinen ja kompakti toimistotietokone, jossa on heikko suorituskyky hintaan nähden.

tekijä Christian Slot #Tietokone #ASUS
7.1

Asus VivoMini on minikokoinen tietokone, joka sopii sekä toimistokäyttöön että kodin viihdekeskukseksi. Suorakulmainen laite on vain hieman cd-kantta suurempi. Paksuutta sillä on viitisen senttiä ja painoa 700 grammaa. Pienen kokonsa vuoksi laite on helppo sijoittaa näytön viereen.

Kompaktiin tietokoneeseen on saatu mahtumaan kaikki tarpeelliset liitännät, kuten usb 2.0 ja 3.0, hdmi, displayport, ethernet, muistikortinlukija ja kuulokemikrofoni. Lisäksi laite tukee Vesa-kiinnitystä, joten sen voi kiinnittää tietokonenäytön taakse. VivoMinin saa kiinnitettyä myös älytelevision takaosaan, jolloin pc:tä voi käyttää viihdekeskuksena elokuvien ja tv-sarjojen toistamiseen.

Vaatimaton suorituskyky
VivoMini voi ylpeillä ajattoman minimalistisella muotoilullaan ja pienellä koollaan, mutta suorituskyvyssä on sen sijaan toivomisen varaa.

Testilaitteen suorittimena on Intelin i3-6100U, joka selviytyy kyllä päivittäisistä tehtävistä, mutta ei juuri muusta. Vaativien pelien pelaamisesta tai raskaiden videoiden editoinnista voi vain haaveilla integroidulla Intel HD Graphics 520 -näytönohjaimella. Onneksi tietokoneessa on ssd-asema, joka helpottaa ja nopeuttaa arkikäyttöä. Viime vuoden KotiMikrossa oli testissä Intelin i5-suorittimella varustettu VivoMini, jonka muut ominaisuudet olivat samat. Tehokkaammalla suorittimella varustettu versio saikin KotiMikron testaajalta täydet pisteet.

VivoMinissä on neljä gigatavua muistia, mikä on aivan liian vähän. Esimerkiksi testaajan työkone tarvitsee viisi gigatavua muistia pelkästään toimistotyöhön. Ja jos on vielä tapana käyttää vaikkapa Google Chromea, jossa on useita välilehtiä avoinna yhtä aikaa, on muistin päivittäminen välttämätöntä.

Testissä Asus VivoMini UN65H
VivoMini saa kelpo pisteet nopeustestissä.

Helppo päivittää
Asus VivoMinin kiintolevy ja muisti ovat helposti päivitettävissä, vaikka ei olisi ennen kajonnutkaan tietokoneen sisuksiin. Tarvitsee vain irrottaa kotelon takaosassa olevat neljä ruuvia, poistaa kotelo ja napsauttaa lisämuisti paikalleen – kotelossa on tilaa yhdelle lisämuistipalikalle. Yhtä helposti onnistuu tallennustilan vaihtaminen, jos on tarvetta päivittää.

Asus VivoMini on miellyttävä työkaveri toimistossa. Jopa pitkäkestoisessa rasitustestissä, jossa suorittimesta, näytönohjaimesta ja kiintolevystä puristetaan kaikki irti, pysyy minitietokone äänettömänä ja suhteellisen viileänä.

Heikko suorituskyky, varsinkin melko korkeaan hintaan nähden, pudottaa kuitenkin pisteitä.

+ Kompakti, minimalistinen design
+ Äänetön myös kuormituksessa
– Liian vähän muistia
– Kallis suorituskykyyn nähden

Katso päivän hinta Asus VivoMini UN65H -minitietokoneelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Asus VivoMini sopii hyvin kodin sisustukseen, mutta melko korkealla hinnalla saa liian vähän suorituskykyä. Laite on kuitenkin erinomainen tavallisessa toimistokäytössä tai viihdekeskuksena.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
VivoMini UN65H
Suoritin
Intel Core i3-6100U
Näytönohjain
Intel HD Graphics 520
Muisti
4 Gt (max 16 Gt)
Tallennustila
128 Gt SSD + 500 Gt HDD (max 256 Gt M.2 SSD & 1Tt HDD SATA III)
Usb-portit
4 x USB 3.0
Liitännät
HDMI, Displayport, 3,5 mm audio, 4-in-1-muistikortinlukija
Verkko
Wlan 802.11ac, Ethernet, Bluetooth V4.0
Mitat
13,1 x 13,1 x 5,2 cm
Paino
700 g
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2117 pistettä PassMark-testissä