De lysende taltaster i musepladen er store og nemme at betjene.

ASUS ZenBook 14 UX3405M

Uudessa Zenbookissa ei ole mitään heikkoja kohtia, ja piilotettu numeronäppäimistö on kätevä lisäys.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
9.3

ASUSin uusi Zenbook ei ole aivan halpa, mutta rahoilleen saa myös vastineeksi huippuluokan elektroniikkaa.

Tietokoneen sisuksissa on yksi Intelin nopeimmista prosessoreista, ja yhdessä tehokkaan SSD-levyn ja 32 gigatavun RAM-muistin kanssa tietokone on poikkeuksellisen nopea.

SSD-levyn siirtonopeuden mittauksemme osoittivat, että se on yksi nopeimmista testaamistamme, ja levyllä on tallennustilaa  teratavun verran.

Hiirilevy toimii niin kuin pitääkin, ja siinä on tavanomaisten toimintojen lisäksi kätevä lisäominaisuus: pientä kuvaketta napauttamalla sen voi muuttaa laskimeksi. Vaikutelma on lähes taianomainen, kun numerot nollasta yhdeksään yhtäkkiä syttyvät kirkkaina levyn tummanharmaata taustaa vasten. Numerot toimivat kuten tavallinen numeronäppäimistö, joten se on erinomainen toiminto kaikille taulukkolaskentaohjelmilla ahkerasti työskenteleville ja muille usein numeroita käyttäville.

Tavallinen näppäimistö on melko tasainen. Kuten muissakin ohuissa kannettavissa tietokoneissa, näppäinten liikkumavara on pieni, joten voi olla hieman vaikea tuntea, ovatko ne täysin painettuna nopeasti kirjoitettaessa. Hyvänä puolena on hyvä valaistus, joten näppäimet on helppo nähdä myös hämärässä.

Näyttö on harvinaisen korkealaatuinen. Siinä käytetään samaa OLED-tekniikkaa kuin monissa puhelimien näytöissä. OLEDin ansiosta kontrasti näytön mustien ja valkoisten pikseleiden välillä on hyvä, mikä saa kuvat ja videot näyttämään upeilta ja parantaa myös tavanomaisten ­Windows-toimistosovellusten käyttökokemusta. Tätä kannettavaa tietokonetta  voi käyttää kosketusnäytöllä. Siksi on sääli, että näyttö avautuu vain 180 astetta sen sijaan, että se kääntyisi kokonaan taaksepäin, jolloin tietokonetta voisi käyttää myös sujuvasti tablettina.

Pidimme tietokoneen kompaktista virtalähteestä, jota on helppo kuljettaa mukana tietokoneen kantolaukussa. Olisi kuitenkin ollut suotavaa, että olisi ollut mahdollista itse valita, kummalle puolelle USB-kaapeli liitetään. Molemmat USB-C-portit ovat nimittäin samalla puolella, ja johto on lyhyempi kuin perinteisemmissä virtalähteissä. Toisinaan tämä johti tilanteeseen, jossa latausjohtoa joutui pitämään  hankalasti näppäimistön päällä, jotta sen sai ulottumaan pistorasiaan asti.


+ Upea näyttö

+ Erittäin nopea prosessori ja SSD-levy

– Näppäimistö on tasainen

Conclusion

Uudessa Zenbookissa ei ole mitään heikkoja kohtia, ja piilotettu numeronäppäimistö on kätevä lisäys.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Suoritin
Intel Core Ultra 7-processor
Näytönohjain
Intel Arc Graphics
Muisti
32 Gt
Tallennustila
1 TB M.2 PCIe NVMe SSD Gen 4
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
2880 x 1800 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 1 x USB-A
Liitännät
HDMI, 3.5 mm
Verkko
Wi-Fi 6E
Mitat
31,2 x 22 x 1,5 cm
Paino
1,3 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
26748
2D Mark
807
3D Mark
5609
Memory Mark
2782
Disk Mark
27869
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6420