Lommeregneren i musepladen dukker frem, når du rører ved det ene hjørne af pladen.

ASUS ZenBook Flip 13 UX363E

ZenBook Flip 13 on hyvännäköinen pieni 2-in-1-tietokone, joka erottuu edukseen loistavalla näytöllään.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
8.2

ASUSASUS ZenBook Flip 13 on sekä kannettava tietokone että hieman kaareva tabletti. Näytön voi taittaa kokonaan näppäimistön taakse, jolloin tietokonetta voi käyttää sormin hyvän ja nopean kosketusnäytön ansiosta.

Tietokoneen ja tabletin välillä siirtyminen on helppoa. ZenBook Flip 13:n näyttö havaitsee nopeasti, kun pidät sitä pystyasennossa, ja varmistaa, että näyttö kääntyy oikein päin.

Sinulla on todella oltava käyttöä sekä tietokoneelle että tabletille samassa laitteessa, sillä yksikään osa ei toimi yhtä hyvin kuin tietokone ja tabletti erikseen.

Näppäimistössä on esimerkiksi oltava hyvin matala profiili, jolloin näppäimen painallus on pohjaan painettaessa lyhyt. Siksi on vaikea huomata, milloin näppäimet on painettu kokonaan pohjaan, joten näppäimistöllä on vaikea kirjoittaa myös sokeainkirjoitusta. Ylärivin näppäinten taustavalosta aiheutuu myös ärsyttävä valovuoto. Jostakin syystä näppäinten ja tietokoneen kotelon välinen rako on suurempi kuin muilla, ja joka näppäimen alapuolella näkyy selvästi kaksi LED-valoa.

ZenBookin vahvuuksia ovat muun muassa erittäin nopea sisäinen SSD-levy tiedostojen tallentamiseen. Se varmistaa, että Windows käynnistyy muutamassa sekunnissa, kun käynnistät tietokoneen.

ASUS on myös nähnyt paljon vaivaa, jotta tietokone on heti käyttövalmiina, kun avaat kannen tietokoneen lepotilan jälkeen. Siinä on tosiaan onnistuttu, sillä palautuminen käy nopeasti ja tietokone toimii lähes samalla tavalla kuin jos se on ollut jatkuvasti päällä.

Näyttö on huippuluokkaa. Se käyttää samaa OLED-tekniikkaa, jota käytetään myös kalliissa televisioissa. Näyttö toistaa mustan sävyt erittäin hyvin. Siksi kuvat ja videot näyttävät hienoilta näytöllä.

Kosketuslevyyn kätkeytyy taskulaskin, jossa on kosketusnäppäimet. Aktivoi laskin koskettamalla levyn oikeaa yläkulmaa. Laskin toimii hyvin, mutta et luonnollisestikaan huomaa yksittäisiä ”näppäimiä”. Sitä on ZenBook Flip 13 UX363E kuitenkin kätevä käyttää näppäimistön numerorivin sijaan.

Käytimme tietokonetta koko työpäivän ajan. Aloitimme päivän täyteen ladatulla akulla, ja iltapäivällä jäljellä oli yleensä 10–15 prosenttia. Se on hyvin, kun muistaa, että tietokone painaa vain vähän yli kilon ja on 14 millimetrin paksuinen. Akulle ei siis ole paljon tilaa.

ZenBook Flip 13 tuntuu erittäin tukevalta, kun ottaa huomioon, kuinka ohut se on. Näyttö ei taivu juuri lainkaan, jos kulmista tartutaan tiukasti ja näyttöä vähän väännetään. Se on tietokone, joka kestää jonkin verran kolhuja matkan varrella.


+ Erittäin nopea käynnistyminen

+ Huippuluokan näyttö

– Näppäimistö ei ole kovin hyvä

Conclusion

ZenBook Flip 13 on hyvännäköinen pieni 2-in-1-tietokone, joka erottuu edukseen loistavalla näytöllään.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1165G7, 2,8 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 GB
Tallennustila
512 GB
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
3840 x 2160 px
Usb-portit
1x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 2 x Thunderbolt 4 USB-C
Liitännät
HDMI
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
30,5 x 21,1 x 1,19 cm
Paino
1,3 kg
Akkukesto
noin 14 tuntia
Kosketusnäyttö
Kyllä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
CPU Mark
8818
2D Mark
583
3D Mark
3018
Memory Mark
2642
Disk Mark
16766
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4140