ASUS ZenBook Flip S

Asus ZenBook Flip S

Vähän yli kilon painava laite on kannettava sanan varsinaisessa merkityksessä.

tekijä #Tietokone #ASUS
8.8

Paljon kevyemmäksi kannettava tietokone tuskin voi tulla. Tämä ajatus tulee väistämättä mieleen, kun Asuksen ZenBook Flip S -kannettavan ottaa käsiinsä ensimmäisen kerran. On ihmeellistä, että valmistaja on saanut tehtyä järkevän kokoisella näytöllä varustetusta ja suhteellisen nopeasta tietokoneesta näin kevyen.

Kannettavan tietokoneen kutistaminen näin pieneksi aiheuttaa väkisinkin joitakin haittoja. Ensinnäkin näppäimistön näppäimet liikkuvat painettaessa vain pikkiriikkisen alaspäin, joten välillä tuntuu siltä, ettei näppäimiä tule painettua pohjaan asti.

Toinen haittapuoli on se, että laitteella on taipumus muuttua toiselta sivulta melko kuumaksi. Nämä seikat on kuitenkin helppo antaa anteeksi, kun tietää, ettei ZenBook Flip S -kannettavaa tarvitse raahata kantolaukussa selkä vääränä. Itse asiassa laite kulki täyteen pakatussa olkalaukussa lähes huomaamatta.

Kannettavan suorituskyky riittää hyvin tavanomaisiin tietokonetehtäviin, kuten netin ja toimisto-ohjelmien käyttöön. Näyttö kääntyy kokonaan ympäri, jolloin tietokonetta voi käyttää tablet-tilassa.

Laite toimii tablettina erittäin hyvin, ja tuntuu siltä, ettei ZenBook Flip S paina paljoakaan enempää kuin saman kokoluokan varsinaiset tablet-laitteet.

Näppäimissä on taustavalo, mutta valoa ei pääse hohtamaan näppäinten alareunasta, kuten usein on nähtävissä huokeamman luokan laitteissa.

Ensisilmäyksellä ei huomaa, että ZenBook Flip S on varustettu sormenjälkilukijalla. Se on nimittäin piilotettu kannettavan kylkeen. Sormenjälkilukija reagoi nopeasti sormen painallukseen, mutta sen sijaintiin pitää ensin tottua, jotta kannettavaa ei tarvitse käännellä käsissään oikean kohdan löytämiseksi.

Asus ZenBook Flip S on tyylikäs ja hyvin tehty kannettava tietokone. Se sopii käyttäjille, jotka tarvitsevat helposti mukana kulkevaa tietokonetta. Jos kannettavaa tietokonetta on tarkoitus pitää suurimmaksi osaksi samassa paikassa, löytää samaan hintaan nopeampia mutta painavampia vaihtoehtoja.
 

+ Erittäin kevyt
+ Hyvä taustavalo näppäimissä
– Kuumenee helposti
 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Asus ZenBook Flip S on hyvä kannettava tietokone, jota voi kuljettaa mukanaan olkalaukussa.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB-C 3.1
Liitännät
3,5 mm kuulokeliitäntä
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
31,3 x 21,8 x 1,1 cm
Paino
1,1 kg
Akkukesto
11 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64-bittinen
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3311,5