Testissä Asus ZenBook Pro 15 - huippunopea kannettava tietokone.

Asus Zenbook Pro 15

Luksusluokan kannettava tietokone, jossa on erinomainen suorituskyky ja suuri näyttötarkkuus.

tekijä #Tietokone #ASUS
9.1

Asus ZenBook Pro 15 ei äkkiseltään näytä sen kummemmalta kuin muutkaan läppärit. Mutta Asuksen laite, jossa on mustaa harjattua metallia oleva kotelo, pyöristetyt kulmat ja magneettilukko, osoittautuu kuitenkin vankkatekoiseksi kannettavaksi, joka kestää enemmän kuin useammat lajitoverinsa.

Kannettavassa on vaikuttavat komponentit. Suorittimena on Intel Core i9, jossa on kuusi ydintä ja 2,9 gigahertsin kellotaajuus. Muistia on 16 gigatavua ja tallennustilana 512 gigatavun ssd-levy. Näytönohjaimena on Nvidia GeForce 1050 Ti neljän gigatavun grafiikkamuistilla. Komponentit kuuluvat parhaimpiin, mitä kannettavalla tietokoneella on tällä hetkellä tarjota.

Laite käynnistyy erittäin nopeasti ja kosketusnäytön upea kuva ilmestyy hetkessä näkyviin. Yllätyksen tuottaa se, että kosketuslevy toimii myös apunäyttönä, jossa on pikavalinnat ohjelmille. Apunäytölle voi lisätä sovelluksia, ja sitä voi käyttää esimerkiksi laskimena tai mediasoittimena. ScreenPadiksi kutsuttu pieni kosketusnäyttö on hauska kuriositeetti, mutta mikään vallankumouksellinen keksintö se ei ole.

Erittäin nopea kannettava

Tavallisessa käytössä ZenBook on yksinkertaisen tehokas työjuhta. Näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa, kannettava on hiljainen normaalissa kuormituksessa ja ScreenPad-kosketuslevy toimii hyvin.

Yksittäisillä ohjelmilla saattaa olla ongelmia tavallista suuremman näyttötarkkuuden kanssa, mutta yleisesti ottaen näyttöä ja sen värintoistoa on todella ilo katsella.

Harman-Kardonin toteuttama äänijärjestelmä soi upeasti – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Äänikortti ottaa herkästi häiriöitä ja siitä aiheutuu kuuluvaa hurinaa, joka vaihtelee tietokoneen kuormituksen myötä.

Kannettavan suorituskyky ylitti odotukset kaikilla mittareilla. Kun mittaustuloksia verrattiin muihin samalla ohjelmalla tehtyihin tuloksiin, sijoittui ZenBookin Intel Core i9 -suoritin nopeimman viiden prosentin joukkoon.

Myös ZenBookin näytönohjain ja ssd-levy ovat huippuluokkaa, ja kannettavalla voi pelata ongelmitta uusimpiakin pelejä. Tosin laite saattaa hieman hengästyä raskasta grafiikkaa sisältävissä peleissä, mutta jos irrottaa virtajohdon, näytönohjaimen vauhti hieman rauhoittuu, jolloin myös tuulettimet vaimenevat.

Akusta riittää virtaa noin kahden tunnin pelaamiseen tai 3-4 tunnin sekalaiseen käyttöön. Akkukestoa voi pitää hyvänä näin tehokkaalle kannettavalle.

+ Erittäin suorituskykyinen
+ 4K-näyttötarkkuus
+ Tilava ssd-asema
+ Tukeva kotelo
– Äänikortin häiriöt

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta Asus ZenBook Pro 15 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Huippunopea ja vankkatekoinen luksusluokan kannettava, joka sopii sekä työ- että viihdekäyttöön. Erinomaisille ominaisuuksille tulee kuitenkin hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i9 8950HK 2,9 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, 4 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
3840 x 2160 px (4K)
Usb-portit
2 x USB 3.1, 2 x USB-C
Liitännät
HDMI, kuuloke/mikrofoni-yhdistelmäliitäntä
Verkko
802.11ac
Mitat
1,9 x 36.5 x 25.1 cm (K x L x S)
Paino
1,9 kg
Akkukesto
2-3 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
ScreenPad-kosketuslevy toimii myös apunäyttönä
CPU Mark
15009
2D Mark
550
3D Mark
5562
Memory Mark
2959
Disk Mark
14896
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4790