Asus ZenBook Pro UX550VE

Harvinaisen pätevä kannettava tietokone, joka tarjoaa suorituskykyä, hyvän akkukeston ja komean ulkoasun. Vain yksi ominaisuus pilaa kokonaiskuvan.

tekijä #Tietokone #ASUS
8.1

Asus ZenBook Pro on tummansinisissä metallikuorissaan näyttävän näköinen kannettava tietokone, joka kerää taatusti katseita. Rungoltaan ohut mutta silti vankkatekoinen laite tuntuu siltä, että se kestää kovaakin käsittelyä.

Komea ulkokuori kätkee sisäänsä laadukkaita komponentteja. Kannettavassa on tehokas Intel Core i7 -suoritin, 16 gigatavua muistia, 512 gigatavun ssd-levy ja erillinen näytönohjain, joka omalta osaltaan auttaa parantamaan suorituskykyä.

Testatessa ei tullut vastaan tehtävää, josta Asuksen kannettava ei olisi suoriutunut. Vasta pelejä pelatessa tai videoita muokatessa laite antoi hieman kuulua itsestään. Jokapäiväisessä käytössä se on täysin hiljainen, vain näppäinten painalluksista kuuluu vaimea ääni.

Mahtava työkone mutta heikko näyttö

ZenBook Prolla on yleisesti ottaen ilo työskennellä, sillä laite on nopea, näppäimet antavat hyvän vasteen ja tasohiiri reagoi tarkasti kosketukseen. Laitteen runko on niin ohut, että ranteet lepäävät mukavasti tasohiiren molemmin puolin olevalla metallialustalla. Niinpä ei ole mikään ongelma istua ja työskennellä kannettavan ääressä useita tunteja kerrallaan, varsinkin kun akusta riittää virtaa jopa reiluksi yhdeksäksi tunniksi.

ZenBook Pron käyttökokemus ei ole pelkästään myönteinen. Varsinkaan näyttö ei ole samalla tasolla erinomaisen suorituskyvyn kanssa – sen paremmin kuin hintalapunkaan kanssa. Käyttäjä joutuu tyytymään full hd -tarkkuuteen, joka tosin sopii loistavasti tekstinkäsittelyyn, sähköpostien tarkistamiseen ja netissä liikkumiseen.

Graafisen sisällön kohdalla, kuten elokuvissa, valokuvissa ja peleissä, jäi kaipaamaan enemmän yksityiskohtia näyttökuvaan. Varsinkin kuvan tummilla alueilla on vaikea erottaa yksityiskohtia. Ongelma johtuu myös siitä, että kyse on kiiltäväpintaisesta kosketusnäytöstä, jossa esiintyy jonkin verran heijastuksia. Ja kun näyttö ei ole edes erityisen valovoimainen, pitää käyttäjän istua hämärässä huoneessa, jos näytön sisällöstä haluaa saada kaiken irti.

 

+ Hyvä akkukesto
+ Erittäin nopea
+ Mukava työskennellä
– Vaatimaton näyttö

Lisätietoja Asus ZenBook Pro -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Salamannopea kannettava tietokone upealla ulkoasulla. Näyttö on kuitenkin liian vaatimaton kannettavan hintaan ja suorituskykyyn nähden.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7 7700HQ 2,8 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1050 4 Gt
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.0, 2 x usb-C
Liitännät
Hdmi, muistikortinlukija, audioliitäntä, bluetooth
Verkko
802.11ac
Mitat
36,7 x 25,1 x 1,89 cm
Paino
1,8 kg
Akkukesto
9,5 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Sormenjälkilukija
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4469,1