Det numeriske tastatur dukker pludelig op, når du trykker i hjørnet af musepladen.

Asus ZenBook UX425JA

Kannettava kaksitoimisella kosketuslevyllä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Asus
7.8

Asuksen uusi ZenBook on pienikokoinen, kevyt ja tehokas työkannettava.

ZenBook UX425JA painaa vain vähän päälle kilon ja on alle puolitoista senttimetriä paksu, joten laite soveltuu erinomaisesti mukana kuljetettavaksi.

Ohut muotoilu tarkoittaa myös sitä, että näppäimistön näppäimet ovat melko matalat, eikä kirjoitustuntuma ole paras mahdollinen. Näppäimet pysähtyvät äkillisesti, kun niitä painetaan hieman alas, mikä on hankalaa esimerkiksi pistekirjoituksessa, koska näppäimiin ei saa tuntumaa.

Kannettavassa ei ole numeronäppäimistöä, mutta se on yllättäen yhdistetty kosketuslevyyn. Jos painaa sormella kosketuslevyn oikeaa yläkulmaa, levylle ilmestyy led-valaistu, kosketusta totteleva numeronäppäimistö. Sitä voi käyttää aivan samaan tapaan kuin tavallista numeronäppäimistöä esimerkiksi taulukkolaskennassa.

Näyttö on samaa ohutta linjaa muun kannettavan kanssa ja ulottuu lähes reunasta reunaan, joten hukkatilaa ei ole. Näyttöä ei voi kallistaa juurikaan 45 astetta enempää taaksepäin. Tämä johtuu siitä, että näytön alareuna kallistuu tietokoneen alle nostaakseen näppäimistöä ja runkoa hieman ylöspäin, mikä parantaa kirjoitustuntumaa ja jäähdytystä.

Näytössä on hyvä kuva, ja kirkkauden voi säätää yllättävän voimakkaaksi. Siksi työskentely tietokoneen kanssa ulkona auringonvalossa ei ole ongelma.

Akkukesto on erittäin hyvä. Akusta riitti virtaa noin puolentoista työpäivän ajaksi. Se on todella hyvin, kun ottaa huomioon, miten ohut Asuksen kannettava on, ja miten vähän tilaa akulle on kotelossa.

Rajoitettu tila tarkoittaa myös liitäntämahdollisuuksien vähyyttä. ZenBook UX425JA:ssa on kolme usb-porttia ja yksi hdmi-liitäntä. Kannettavan virtalähde on kytkettävä usb-c-porttiin, joten käyttäjä ei voi valita vapaasti kumpaan kylkeen virtalähde liitetään.

Erillistä näytönohjainta ei ole, joten raskaita tietokonepelejä ei kannata yrittää pelata. Kyseessä on tietokone, joka toimii parhaiten tavallisten toimisto-ohjelmistojen kanssa.

Nopeus vastaa hyvin kannettavan kokoa ja hintaa, mutta paremman vastineen rahoilleen saa hankkimalla Asuksen VivoBook S14:n, jonka testasimme hiljattain. VivoBook S14:n arvion voi lukea Testinurkasta.


+ Numeronäppis kosketuslevyssä

+ Ohut ja kevyt

+ Pitkä akkukesto

– Näppäimistö ei ole kovin hyvä

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Conclusion

Uusi ZenBook on miellyttävä tuttavuus, joka sopii pienenä ja kevyenä kannettavana hyvin mukaan otettavaksi.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
i7-1065G7, 1,3 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Plus Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB C Thunderbolt, 1 x USB 3.2
Liitännät
HDMI, microSD-kortinlukija
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
31,9 x 20,8 x 1,39 cm
Paino
1,16 kg
Akkukesto
Max 21 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
8781
2D Mark
336
3D Mark
2376
Memory Mark
2640
Disk Mark
12852
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3026