Asuksen alumiinikotelo on kevyt mutta tarpeeksi vankkarakenteinen mukana kuljetettavaksi.

Asus ZenBook UX430UQ-PURE1

Tasapainoinen peruskannettava

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #ASUS
8.9

Kompromissi ei välttämättä ole huono ratkaisu kannettavan suunnittelussa. Asus on onnistunut löytämään kompaktilla ZenBook-mallillaan kultaisen keskitien koon, suorituskyvyn ja myös hinnan osalta.

Laite ei koreile ulkoasullaan, mutta sisuskalut ovat kaikilta osin vähintäänkin hyvää tasoa. Asus häviää joissakin suorituskykymittauksissa luokkansa nopeimmille malleille, mutta kokonaisuutena kokoonpanon tehot riittävät varsin monipuoliseen käyttöön.

Ensimmäisellä käynnistyskerralla saa vaikutelman, että koneesta puuttuisi jotakin. Puute on kuitenkin tässä tapauksessa ainoastaan positiivinen asia, sillä ZenBookista on jätetty pois iso liuta esiasennettuja ohjelmistoja eli niin sanottua bloatwarea. Signature-malliston laitteessa ei ole mukana esimerkiksi kaupallisten ohjelmien kokeiluversioita eikä ylimääräisiä taustaohjelmia, jotka hidastavat helposti uudenkin koneen käynnistymistä.

Asuksen kaiuttimet ovat Harman Kardonin valmistamat. Laadukkaasta tuotemerkistä huolimatta kaiuttimet eivät yllä hifi-tason äänentoistoon, mutta Asus ZenBookin äänenlaatu on kuitenkin selvästi parempi kuin useimmilla kilpailijoilla.

Taustavalaistun näppäimistön kirjoitustuntuma on erinomainen. Taustavalon vuotaminen näppäinten reunoilta saattaa hieman häiritä hämärässä huoneessa. Virtapainike on sijoitettu näppäimistön oikeaan yläkulmaan, jossa on useimmiten Delete-näppäin. Tavanomaiseen järjestelyyn tottunut saattaakin aluksi vahingossa lukita laitteensa kesken kirjoittamisen. Tasohiiren yläkulmassa oleva sormenjälkilukija toimii luotettavasti.

Mattapintainen teräväpiirtonäyttö sopii työskentelyyn myös kirkkaassa auringonpaisteessa.

Lisätietoja Asus ZenBook UX430UQ-PURE1 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

+ Ei ylimääräisiä ohjelmia
+ Hyvä sormenjälkilukija
– Näppäinten taustavalo vuotaa hieman

Arvio

Asus ZenBook UX430UQ-PURE1 ei ole markkinoiden tehokkain malli, mutta laitteen suorituskyky ja kattava varustelu riittävät silti monipuoliseen käyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i3-7100U, 2,4 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce 940MX
Muisti
4 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.1, 1 x usb 3.1 type-c
Liitännät
Micro-hdmi, sd-kortinlukija
Mitat
32,4 x 22,5 x 1,6 cm
Paino
1,3 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2290,7 pistettä Passmark Performance Test -ohjelmalla