Dell G5 15 5587

Tehokas kannettava tietokone, joka jaksaa pyörittää pelejä ja sopii myös muuhun käyttöön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Dell
9.2

Kannettavia tietokoneita on vaikea erottaa toisistaan. Siksi onkin ilahduttavaa, kun joku edes yrittää uudistaa kannettavan ulkoasua, kuten Dell on tehnyt voimakasrakenteisessa G5-pelikannettavassaan.

Dell G5 on varustettu erittäin tehokkaalla näytönohjaimella, jollainen tarvitsee aina tilaa päästäkseen eroon lämmöstä, jota kehittyy, kun näytönohjain ja suoritin ovat raskaassa kuormituksessa. Dell on kuitenkin onnistunut tekemään tietokoneen muotoilussa välttämättömyydestä hyveen. Kannettavan terävät reunat ovat kaltevat, ja sekä edessä että takana oleva uritus antaa laitteelle hieman karskin ulkonäön. Vahvasta muovista tehty kotelo tuntuu erittäin kestävältä.

Näytön koko määrittelee pitkälti kannettavan tietokoneen leveyden ja syvyyden. G5:ssä on 15,6 tuuman näyttö leveillä reunuksilla, joten laite on melko kookas. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä näin laitteeseen on saatu mahtumaan sekä numeronäppäimistö että iso, oranssilla reunalla kehystetty kosketuslevy. Näppäimistön edessä oleva suuri tila antaa mukavasti tukea ranteille, kun näppäimistöllä kirjoittaa. Näppäimissä on taustavalaistus ja selkeästi erottuvat kirjaimet.

Dellin kookas kannettava on myös melko painava, eikä laitetta kuljetakaan mielellään mukana joka päivä. Parhaiten se soveltuu jatkuvasti kirjoituspöydällä pidettäväksi.

Useimpien muiden Dellin tietokoneiden tavoin myös G5:stä on saatavana monia eri kokoonpanoja. Laitteen ulkopuoli pysyy samana eri kokoonpanoissa, mutta suorittimesta, näytönohjaimesta, muistista ja tallennustilasta on tarjolla eri vaihtoehtoja. Jokainen voi räätälöidä itselleen sopivan version omien tarpeiden ja lompakon paksuuden mukaan.

Ainakin testiin saatu versio tarjoaa runsaasti vastinetta rahalle. Yksittäiset komponentit ovat sopusoinnussa keskenään, joten suorituskyvyssä ei ole pullonkauloja. Windows on esimerkiksi asennettu ssd-levylle, joka nopeuttaa tietokoneen käynnistymistä ja ohjelmien päivittäistä käyttöä. Ssd-levyä täydentää yhden teratavun kiintolevy, joten tiedostoille on mukavasti tilaa.

Dell G5 on tarkoitettu ensisijaisesti pelikäyttöön, joten näytönohjain on sen mukainen. Jos pelattava peli on sellainen, että siinä pitää painaa nopeasti näppäimiä, niin kannattaa ehkä liittää erillinen näppäimistö kannettavan usb-porttiin, sillä G5:n litteä näppäimistö soveltuu parhaiten kirjoittamiseen.

Yleisvaikutelma Dell G5:stä on se, että kyseessä on nopea ja vankkatekoinen kannettava tietokone, jonka hinta on ominaisuuksiin nähden sopiva. G5:n ominaisuuksia voi räätälöidä ennen ostamista, joten kannettavasta voi hankkia testilaitetta nopeamman tai huokeamman version.

 

+ Nopea
+ Vankkatekoinen
– Painava

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Dell G5 on vankkatekoinen kannettava tietokone, joka tarjoaa runsaasti suorituskykyä hintaansa nähden. Laite on melko painava, joten se sopii parhaiten samassa paikassa pidettäväksi.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-8300H
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1060, 2 Gt
Muisti
8 Gt
Tallennustila
1 Tt HDD + 128 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x usb 3.1, 1 x usb-c 3.1
Liitännät
Hdmi, sd-muistikortinlukija, gigabit ethernet
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
38,9 x 27,4 x 2,5 cm (L x S x K)
Paino
2,61 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4052