Den store skærm går næsten helt ud til kanten.

Dell Inspiron 16 Plus 7610

Dell Inspiron 16 Plus -tietokoneen sisäinen anturi tunnistaa, kun kansi avataan. Se käynnistää Windowsin sammutetusta tilasta muutamassa sekunnissa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Dell
8.6

Dellin Inspiron 16 Plus on harmaa ja hieman vaatimattoman näköinen tietokone, mutta tylsyys loppuu ulkokuoreen. Sisällä on nimittäin huippuluokan elektroniikkaa. Maininnan arvoisia ovat erityisesti prosessori ja SSD-asema, jotka tekevät tietokoneesta erityisen nopean. Tämän huomaa esimerkiksi Windows 11:tä käynnistäessä ja suuria tai useita tiedostoja ladatessa. Yhden teratavun kokoisen SSD-aseman pitäisi kattaa useimpien tarpeet myös tallennustilan suhteen. Näytönohjainkaan ei ole ihan vaatimaton. Se ei kuulu kaikista nopeimpiin, mutta riittää hyvin 3D-peleihin.

Dell on onnistunut virittämään tuulettimet niin, että ne käynnistyvät vain silloin, kun tietokone ahkeroi tosissaan. Normaalissa Windows-käytössä Inspiron 16 Plus on lähes äänetön. Jopa suuren kuormituksen aikana tietokone poistaa ylimääräisenlämmön hyvin, koska sen sivuilla, takana ja pohjassa on useita suuria jäähdytysaukkoja.

Suuren näytön kuva on hyvä ja kontrastit ovat selkeät. Kyseessä ei ole kosketusnäyttö, mutta pinta on himmeä eikä heijasta juuri lainkaan.

Inspiron 16 Plus -tietokoneen anturi havaitsee, kun kansi avataan, ja kone käynnistyy ilman käynnistyspainikkeen painamista. Toiminto toimii, vaikka Windows olisi sammutettu kokonaan edellisen käyttökerran jälkeen. Kone on käyttövalmis 10–15 sekunnissa. Jos kansi on suljettu Windowsia sammuttamatta, käynnistyminen kestää vain muutaman sekunnin. Näytön koko määrittää myös tietokoneen kokonaismitat, joten tilaa on sekä numeronäppäimistölle että suurelle ja herkästi reagoivalle kosketuslevylle.

Runko voisi olla mielestämme hieman vankkatekoisempi. Jos näppäimistön keskiosaa painaa kädellä, se antaa nimittäin periksi ja painuu alas. Itse näppäimistössä ei sen sijaan ole mitään moitittavaa. Siinä on suuret ja erinomaiset näppäimet, joiden tuntu alas painettaessa on hyvä. Koska näppäimet on valaistu alhaaltapäin valkoisella valolla, kirjainten ja symbolien lukeminen on helppoa ympäristön valoisuuden asteesta riippumatta.

Inspiron 16 Plus on saatavana myös riisuttuna versiona, joka maksaa yli 30 prosenttia vähemmän. Tietokoneen varustelutason voi itse määrittää Dellin verkkosivustolla. Siellä voi esimerkiksi poistaa näytönohjaimen ja vaihtaa prosessorin.


+ Hiljainen

+ Hyvä, suuri näyttö

– Hieman heiveröinen rakenne

Conclusion

Tämä Dellin tietokone on hyvä työkone kätevän muotoilunsa ja salamannopean prosessorinsa ansiosta.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-11800H, 2,3 GHz
Näytönohjain
NVIDIA GeForce RTX 3050
Muisti
16 GB
Tallennustila
1 terabyte SSD
Näytön koko
16"
Näytön tarkkuus
3072 x 1920 pixels
Usb-portit
2 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C Thunderbolt 4-port DisplayPort:illa
Liitännät
HDMI, kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,5 x 24,8 x 1,9 cm
Paino
2,0 kg
Akkukesto
Noin 12 tuntia
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
20573
2D Mark
356
3D Mark
11387
Memory Mark
2335
Disk Mark
27977
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3833