Dell Inspiron 17

Dell Inspiron 17 7773

Pöytäkoneen korvaajana toimiva kannettava tietokone.

tekijä #Tietokone #Dell
8.9

Dell Inspiron 17:ää voisi hyvällä syyllä kutsua kannettavan tietokoneen sijasta raahattavaksi tietokoneeksi. Laite painaa nimittäin lähes kolme kiloa. Ja kun Dellin kannettavan kanssa lähtee tien päälle, pitää mukaan pakata vielä kookas virtalähde.

Dell Inspiron 17 -kannettavaa voi myös kutsua pöytätietokoneen korvaajaksi, sillä se sopii paremmin paikallaan pidettäväksi kuin liikuteltavaksi laitteeksi. Inspiron 17:ssä on monia samoja hyviä puolia kuin pöytäkoneessa. Laitteessa on esimerkiksi suuri 17,3-tuumainen näyttö, joka tekee työskentelystä miellyttävää.

Näytön koon ja painon vuoksi Dell on joutunut varustamaan kannettavansa varsin leveillä saranoilla, mutta ainakaan ei ole pelkoa siitä, että saranat katkeaisivat.
Inspiron 17:n näyttöä ei liikutella hetkessä, mutta sen saa käännettyä kokonaan ympäri näppäimistön taakse, jolloin käytössä on jättikokoinen tablet-laite. Se on mukava bonus tämän kokoluokan laitteessa.

Kannettava on varustettu Nvidian erinomaisella näytönohjaimella, joka mahdollistaa pelien pelaamisen – vaikka aina se ei olekaan mahdollista suurimmalla tarkkuudella.

Suuren näytön lisäksi kannettavassa on myös suurikokoinen näppäimistö. Tavallisen näppäimistön oikealla puolella on numeronäppäimistö, josta on iloa varsinkin taulukko-ohjelmien käyttäjille. Näppäimistössä on taustavalaistus, joka helpottaa kirjoittamista hämärässä.

Hieman ihmetyttää se, että kannettavan kyljissä ei ole enempää liitäntöjä, vaikka tilaa on runsaasti. Laitteessa saisi olla esimerkiksi ethernet-liitäntä, ettei tarvitsisi sählätä ethernet-sovittimen kanssa silloin, kun langatonta verkkoa ei ole saatavilla tai sen vauhti ei riitä.

Kaiken kaikkiaan Dell Inspiron 17 on hyvä vaihtoehto pöytäkoneen korvaajaksi. Lisäksi Dellin kannettava tietokone on tyylikäs ja täysin salonkikelpoinen harjatuissa metallikuorissaan.

 

+ Hyvä ja suuri näyttö
+ Kookas näppäimistö
– Liitäntöjen määrä

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Dellin suurikokoinen ja tehokas kannettava tietokone sopii parhaiten paikallaan pidettäväksi, sillä se on liian raskas mukana kuljetettavaksi.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8550U
Näytönohjain
Nvidia Geforce MX150 gddr5 2 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.1 (toinen PowerSharella, toinen Type-C DisplayPort- ja PowerDelivery-tuella), 1 x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, kuuloke- ja mikrofoniyhdistelmäliitäntä, muistikortinlukija
Verkko
Wlan 802.11ac, bluetooth
Mitat
2,3 x 41,2 x 27,7 cm
Paino
2,7 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10