Testissä Dell Inspiron 24 5475

Dell Inspiron 24 5475

Erinomainen all-in-one-tietokone päivitetyllä laitteistolla.

tekijä #Tietokone #Dell
7.7

Pöytätietokoneen keskusyksikön suuri kotelo saattaa viedä liikaa tilaa kirjoituspöydällä. Ongelma ratkeaa, kun keskusyksikkö piilotetaan esimerkiksi pöydän alle. Vielä parempi ratkaisu on ostaa all-in-one-pc eli näyttötietokone, jossa kaikki komponentit sisältyvät näyttöön.

Näyttötietokoneiden valikoima on kasvanut uudella Dell Inspiron 24 5000 -sarjan all-in-one-laitteella.

Dell Inspiron 24 5475 -tietokoneessa on tyylikäs näyttö. Se on muotoiltu niin, että kuva-ala ulottuu lähes reunaan asti, kuten useimmissa uusissa televisioissa, älypuhelimissa ja tietokonenäytöissä.

Joustavan jalustan ansiosta näyttöä voi kallistaa taaksepäin ja laskea aivan pöydän reunan tasalle. Se on kätevää, jos haluaa selata sivustoja tai käyttää ohjelmia kosketusohjauksella hiiren sijasta.

Epäonnistuneena ratkaisuna voidaan pitää sitä, että Dell on sijoittanut webkameran näytön alareunaan. Webkamera toimii kyllä hyvin, mutta sen sijainnin vuoksi kuvakulma on jokseenkin epäedullinen – vain harvat ihmiset näyttävät hyvältä alhaalta päin kuvattuna. Sijoittelu tuottaa ongelmia myös silloin, kun tietokoneelle haluaa kirjautua kasvojentunnistuksen avulla. Silloin näyttöä pitää kallistaa, mikä tuntuu vähän hölmöltä.

Tehokkaat sisuskalut

Dellin näyttötietokone on varustettu tehokkaalla 7. sukupolven AMD A12 -neliydinsuorittimella. Sen ansiosta kaikki testauksen aina suoritetut tehtävät hoituivat helposti ja sujuvasti. Ja hyvän, neljän gigatavun muistilla varustetun näytönohjaimen ansiosta tietokone pystyy hoitamaan vähän vaativammatkin graafiset tehtävät, kuten alhaisia grafiikkatehoja vaativien pelien pyörittämisen.

Inspiron 5475:n mukana tulevat hiiri ja näppäimistö ovat sen sijaan surkeita. Ne tuntuvat halvalta muovilta, ja varsinkin näppäimistöllä kirjoittaminen on sietämätöntä. Dellin näyttötietokoneen ostaja haluaa taatusti vaihtaa hiiren ja näppäimistön tilalle vaikka omat vanhat laitteensa.

Hyvää Dellin koneessa on se, että siitä löytyvät kaikki tarvittavat liitännät: usb 2.0, usb 3.0 type-a ja type-c, hdmi, muistikortinlukija ja ääniliitäntä.

+ Tehokkaat komponentit
+ Tyylikäs muotoilu
+ Runsaat liitäntämahdollisuudet
– Kehno näppäimistö ja hiiri

Lisätietoja Dellin uudesta Inspiron-sarjan näyttötietokoneesta on valmistajan sivuilla.

Arvio

Dell Inspiron 24 5475 on erittäin hyvä näyttötietokone. Siinä on hintaan nähden tehokkaat sisuskalut ja tyylikäs muotoilu.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
All-in-one-pc
Suoritin
7. gen. AMD A12-9800E Quad Core
Näytönohjain
Radeon RX560, 4 Gt
Muisti
8 Gt DDR4 2400 MHz (max 32 Gt)
Tallennustila
128 Gt SSD, 1 Tt HDD (5400 rpm)
Näytön koko
23,8" heijastamaton Infinity IPS
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px (HD)
Usb-portit
2 x USB 2.0, 4 x USB 3.1 Type-A, 1 x USB 3.1 Type-C,
Liitännät
1 x RJ-45, 1 x äänisisääntulo, 1 x HDMI-sisääntulo, 1 x HDMI-ulostulo, 3:1-muistikortinlukija
Verkko
802.11ac Dual-Band Wi-Fi + Bluetooth 4.1
Mitat
35,2 x 54,0 x 5,3 cm
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
PassMark: 2562