Testissä Dell Inspiron Gaming Desktop

Dell Inspiron Gaming Desktop

Tehokkaalla näytönohjaimella ja AMD:n uudella Ryzen-suorittimella varustettu pöytäkone.

tekijä #Tietokone #Dell
7.2

Dellin uusi Inspiron Gaming Desktop -sarjan tietokone otettiin viikonlopuksi testikäyttöön. Sarjaan kuuluu useita vääntövoimaisia pöytäkoneita, joissa on panostettu suoritintehoihin ja näytönohjaimiin – mutta hintaan, joka on useimpien ulottuvilla.

Tietokoneen kotelon etuosan poikki kulkee vino rei’itetty ritilä, joka jatkuu sivupaneeliin. Dellin mukaan se parantaa ilman läpivirtausta. Laajennusmahdollisuutena on ilma- ja nestejäähdytysratkaisu, joka tarjoaa komponenteille mukavammat työskentelyolosuhteet ja auttaa, jos suoritinta haluaa ylikellottaa.

Dell on laittanut koteloon sinisen valon, mikä tuntuu vähän lapselliselta. Valo on kuitenkin niin himmeä, ettei se karkota vanhan koulukunnan ostajaakaan pois.

Ryzen on nopea mutta ei nopein

Dell-tietokoneen kiinnostavimpiin puoliin kuuluu moottorina toimiva AMD:n Ryzen-suoritin. Se on testitoimitukselle uusi tuttavuus, ja on mielenkiintoista katsoa, vastaako se AMD:n suuria lupauksia.

Tietokone on nopea ja jaksaa pyörittää sekä päivittäisiä ohjelmia että pelejä. Nimensä mukaisesti Inspiron Gaming Desktop on suunnattu pelikäyttöön. Tapahtuu kuitenkin jotain kummallista, kun testaamme paljon suoritintehoja vaativalla pelillä sekä Ryzen-suoritinta että vähän vanhempaa Intelin i5-suoritinta. Intelin suorittimen pitäisi ainakin teoriassa selvitä huonommin pelin pyörittämisestä.

Saman pelin pyöriessä samoilla asetuksilla kahdessa lähes identtisessä tietokoneessa uunituore Ryzen-suoritin pärjää huomattavasti heikommin kuin vuoden vanha i5-suoritin. Ryzenin suorituskyky on silti hyvää luokkaa, mutta sen olisi odottanut päihittävän selvästi i5-suorittimen.

Inspiron Gaming Desktopissa on hyvät laajennusmahdollisuudet, jos haluaa esimerkiksi päivittää koneen kahdeksan gigatavun muistia. Dellin tietokoneessa olisi alun alkaenkin saanut olla 16 gigatavua muistia, josta on tulossa standardi tämän kaliiperin pöytäkoneissa.

Testaamassamme kokoonpanossa on kuitenkin kaksi kiintolevyä: salamannopea 256 gigatavun ssd-levy ja yhden teratavun mekaaninen kiintolevy.

Jostain kumman syystä Dellin tehokkaan pöytäkoneen mukana tulee surkea hiiri ja näppäimistö. Tuntuu melkein pyhäinhäväistykseltä käyttää tuollaisia muoviromuja tasokkaan tietokoneen kanssa.

Testaamamme kokoonpano maksaa noin 1099 euroa, mikä on kuitenkin erittäin hyvä hinta tämän tasoiselle pöytätietokoneelle.

+ Hyvä hinta suorituskykyyn nähden
+ Jaksaa pyörittää ohjelmia ja pelejä
– Ryzen-suorittimen tehot

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Dell Inspiron Gaming Desktop on hyvä valinta, jos etsii pelikäyttöön tarkoitettua vääntövoimaista pöytätietokonetta.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
AMD Ryzen 5 1400 (4C/8T, 10 Mt cache, 3,4 GHz Precision Boost)
Näytönohjain
GTX 1060, 6 Gt muistia
Muisti
8 Gt DDR4, 2400 MHz, max 16 Gt
Tallennustila
256 Gt 2,5" SSD + 1 Tt 3,5" SATA-kiintolevy
Usb-portit
Edessä: 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 Type-C (Gen 1) - Takana: 2 x USB 2.0, 4 x USB 3.0
Liitännät
1 x ääniliitäntä, 1 x 3-in-1-kortinlukija,1 x PS/2-portti, 1 x 7.1-kanava- ja mikrofoniportti, 1 x HDMI-ulostulo, 1 x verkkoportti
Verkko
Dell Wireless 1820-kortti (802.11AC Dual-Band Wi-Fi + Bluetooth 4.1)
Muuta
Hiiri ja näppäimistö tulevat mukana