Dell Latitude 11 5000

Dell Latitude 11 5000

Väkevä hybridi hyvällä akkukestolla

tekijä #Tietokone #Dell
7.6

Dellin Latitude 11 5000 -sarjaan kuuluva testimalli on kompaktiin kokoonsa nähden yllättävän painava. Yksitoistatuumainen näyttö on tarkkuudeltaan täyden teräväpiirtostandardin mukainen. Käyttöliittymän painikkeet ja kuvakkeet ovat oletusasetuksilla hieman liian pienet, mutta kohteiden kokoa on onneksi helppo muuttaa Windowsin asetuksissa.

Laitteen osat yhdistetään asettamalla näyttö näppäimistöosan takareunassa oleviin pidikkeisiin. Ainakin testiyksilön kohdalla näyttöä oli varsin hankala saada aseteltua paikoilleen tukevasti, mikä ei kuitenkaan häirinnyt laitteen käyttämistä. Näppäimet ovat hieman tavanomaista pienemmät, mutta näppäimistön väljähkö asettelu parantaa kirjoitusmukavuutta. Tasohiiri on pienikokoinen ja hivenen liian herkkä, mikä voi vaikeuttaa hiiriosoittimen hallintaa.

Dell sijoittui useimmissa nopeustesteissä Acerin kannoille. Vähävirtaisen Intel Core m5 -suorittimen nopeus riittääkin mainiosti yleiskäyttöön. Kaikissa KotiMikron 1/2017 vertailun kärkikolmikon malleissa on kahdeksan gigatavun muisti ja puolen teratavun ssd-asema.

Dellin liitännät on sijoitettu näytön sivuille. Mukana on yhden usb-liitännän lisäksi mini-hdmi-liitäntä ulkoiselle näytölle, kuulokeliitäntä sekä sd-muistikortinlukija.

Dellin vahvuutena on erinomainen akkukesto. Yhdistelmänä käytettäessä laitteessa riittää virtaa koko työpäivän ajaksi.

Katso jälleenmyyjät Dellin sivuilta.

Arvio

Dell Latitude 11 5000 on ominaisuuksiltaan tasaisen vahva kokoonpano, jossa riittää sekä suorituskykyä että tallennustilaa. Laitteen akkukesto on luokkansa kärkeä.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
hybridikannettava
Suoritin
Intel Core m5-6Y57
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
10,8"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB 3.0
Liitännät
Mini-HDMI, sd-kortinlukija, kuulokeliitäntä
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
28 x 17,7 x 2,1 cm
Paino
1,48 kg (tablet-osa 0,76 kg)
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2165 (Passmark Performance)