Testissä Dell Latitude 5289

Dell Latitude 5289

Vankkatekoinen 2-in-1-kannettava, jossa on erittäin pitkä akkukesto.

tekijä #Tietokone #Dell
7.4

Tietokonemarkkinoilla on runsaasti hybridilaitteita, jotka muuntuvat perinteisestä kannettavasta tietokoneesta nopeasti tablet-laitteeksi, jolla voi viihdyttää itseään sohvalla.

Tällainen 2-in-1-laite on myös Dell Latitude 5289, joka näyttää ulkoisesti tavalliselta kannettavalta tietokoneelta. Näppäimistö on kuitenkin kiinnitetty saranoilla, jotka kääntyvät ympäri eli 360 astetta, joten näppäimistön saa käännettyä kokonaan näytön alle.

Käteen otettaessa Dell Latitude 5289 tuntuu erittäin vankkatekoiselta laitteelta. Magnesiumkuori on päällystetty kumilla, saranat ovat metallia ja näyttö on suojattu kestävällä Gorilla-lasilla. Ominaisuuksien ansiosta laite tuntuu sopivalta työkäyttöön.

Testilaitteessa on Intel i5 -suoritin, 8 gigatavua muistia ja ssd-levy. Suorituskykyä mittaavassa PassMark-testissä laite saa 2920 pistettä, mikä on hyvä tulos, mutta ei erinomainen. Latitude 5289 selviytyy kuitenkin loistavasti päivittäisistä tehtävistä. Tosin Intel HD Graphics 620 -näytönohjaimella on vaikeuksia seurata mukana, jos laitetta kuormitetaan raskailla graafisilla tehtävillä, kuten uusilla peleillä.

Miellyttävä näppäimistö ja pitkä akkukesto

On melko pitkälle makuasia, pitääkö jostain näppäimistöstä. Latitude 5289:n näppäimistö ansaitsee kuitenkin kehut. Se on hieman tavallista pienempi ja mattapintaiset näppäimet ovat aavistuksen korkeammat kuin normaalissa näppäimistössä. Näppäimet on muotoiltu koveriksi, ja ne antavat hyvän vasteen painalluksiin, joten näppäimistöllä on miellyttävä kirjoittaa. Taustavalaistuksen ansiosta näppäimet erottuvat pimeässäkin.

Sen sijaan keskinkertainen kosketuslevy tuntuu liian pieneltä, ja se voi aiheuttaa ärtymystä, jos pitää esimerkiksi vierittää tai vetää ja pudottaa pitkiä matkoja.

Akkukesto on puolestaan yllättävän hyvä. Testikone oli varustettu 60 watin akulla, kun taas muissa malleissa, esimerkiksi hieman huokeammassa i3-mallissa, on 45 watin akku. Kokonaisen työpäivän jälkeen, johon sisältyi kirjoittamista ja langattoman verkkoyhteyden käyttöä, oli akun kapasiteetista vielä 20 prosenttia jäljellä, mitä voidaan pitää hyvänä tuloksena.

Latitude 5289:n kosketusnäyttö toimii tyydyttävästi. Kirkkaus ja kontrasti ovat niin hyvät, että näyttöä pystyy käyttämään myös auringonvalossa.

+ Vankka rakenne
+ Erittäin pitkä akkukesto
– Keskinkertainen laitteisto
– Pieni kosketuslevy

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Dell Latitude 5289 sopii käyttäjälle, joka tarvitsee vankkatekoisen ja kestävän hybridilaitteen, jonka akusta riittää virtaa koko päiväksi.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
2-in-1-kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7300U (kaksiytiminen, jopa 3,5 GHz, 3 Mt:n välimuisti, 15 W, vPro)
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt LPDDR3, 1866 MHz
Tallennustila
256 Gt M.2 2280 SSD
Näytön koko
12,5" (31,8 cm) heijastamaton, sormenjälkiä hylkivä Wacom-kosketusnäyttö, Corning Gorilla Glass -lasi, HD-kamera, WWAN-antenni
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 (HD)
Usb-portit
2 DisplayPort -liitäntää USB Type-C -portin kautta, 2 x USB 3.0 (PowerShare-tekniikalla)
Liitännät
1 x yleisliitäntä, 1 x Noble Wedge -lukkopaikka, 1 x SD 4.0 -muistikortinlukija, 1 x uSIM-korttipaikka (vain WWAN)
Verkko
Intel Dual-Band Wireless-AC 8265 Wi-Fi + BT 4.2 (2 x 2) -kortti
Mitat
30,4 cm x 21,0 cm x 1,2 cm
Paino
1,34 kg
Akkukesto
Max 17 t (60 W)
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
HD-kamera, aktiivikynä (ei sisälly)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2920 (PassMark)