Testissä Dell Latitude 5290 2-in-1

Dell Latitude 5290 2-in-1

Sopiva laite käyttäjälle, joka haluaa sekä tabletin että tehokkaan kannettavan tietokoneen, jolla hoituvat kaikki jokapäiväiset tehtävät.

tekijä #Tietokone #Dell
7.2

Ensimmäinen asia, joka Dell Latitude 5290 -hybridilaitteessa kiinnittää huomiota, on kirkas ja terävä näyttö. Vaikka kuvaa katsoisi sivusta, eivät värit näytä haalistuneen laimeilta.

Näytön takaosa on varustettu kätevällä seisontatuella, jonka voi asettaa moneen eri kulmaan – jopa lähes vaakatasoon. Seisontatuki tuntuu vankalta ja luo yhdessä laadukkaiden materiaalien kanssa mielikuvan tasokkaasta laitteesta. Kätevänä yksityiskohtana mainittakoon, että seisontatuki tulee automaattisesti ulos, kun kannettava asetetaan tasaiselle pinnalle.

Kannettavaa tietokonetta voi ohjata sormikosketuksella tabletin tavoin. Lisävarusteena voi hankkia magneettikiinnityksellä olevan näppäimistön, joka toimii myös laitteen suojakuorena. Kannettavan mukana tulee piirtokynä, jolla voi tehdä muistiinpanoja suoraan näyttöön.

Runsaasti suorituskykyä

Dellin hybridilaitteessa on Intel Core i5 -suoritin ja 8 gigatavua muistia. Niiden ansiosta laitteessa voi olla yhtä aikaa useita avoimia ohjelmia, Chromessa voi pitää useita välilehtiä avoinna ja hd-videota voi suoratoistaa ilman nykimistä tai pitkiä odotusaikoja.

Dell Latitude 5290 selviää hyvin jokapäiväisistä tehtävistä, mutta ei kannata odottaa, että se selviäisi yhtä hyvin uusimmista peleistä tai raskasta grafiikkaa sisältävistä tehtävistä. Hyvänä puolena mainittakoon, että laitteen lämpötila pysyy käytössä miellyttävänä ja laite hoitaa useimmat tehtävänsä hiljaisesti.

Testilaitteessa oli 256 gigatavun ssd-levy, joten levylle eivät välttämättä mahdu kaikki kuva-albumit ja videoarkisto.

Akkukesto on noin 5–6 tuntia, riippuen siitä, kuinka kuormittavia tehtäviä laitteella hoidetaan.

 

+ Laadukas
+ Hyvä näyttö
+ Tehokkaat komponentit
– Kallis

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Näyttö, materiaalit ja suorituskyky ovat huippuluokkaa tässä 2-in1-laitteessa. Siitä joutuu myös maksamaan.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
2-in-1
Suoritin
Intel Core i5-8250U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
12,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1280 px
Usb-portit
2 x USB 3.1 Type-C, 1 x USB 3.1 Type-A
Verkko
802.11ac
Mitat
29.2 x 20.88 x 1.065 cm
Paino
857 g
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro 64-bittinen
Muuta
5 Mpx etukamera, 8 Mpx takakamera
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2834,8