Dell Latitude 5591 on jämäkkä ja huippunopea kannettava.

Dell Latitude 5591

Dell Latitude 5591 on kestävä ja huippunopea kannettava, jossa on täysikokoinen näppäimistö.

tekijä #Tietokone #Dell
8.7

Dell Latitude 5591 ei näytä ensisilmäyksellä kovinkaan suurelta kannettavalta, mutta pyöristetyt kulmat omaavassa laitteessa on kuitenkin 15,6-tuumainen näyttö ja täysikokoinen näppäimistö. Kotelo on tehty kestävästä hiilikuidusta, ja kannettava on niin vankkaa tekoa, että se kelpaa jopa armeijan käyttöön.

Dellin kannettavassa on kuusiytiminen Intel Core i7 -suoritin, 16 gigatavua muistia, 512 gigatavun ssd-asema ja Nvidia GeForce MX130 -näytönohjain.

Testikoneessa on Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä ja kohtuullinen määrä lisäohjelmia, joista ei kuitenkaan ole haittaa jokapäiväisessä käytössä. Näyttö on hyvälaatuinen, mutta kuvan kirkkaus ei ole paras mahdollinen.

Latitude 5591 -kannettavaa on miellyttävä käyttää. Taustavalaistu näppäimistö on lähes äänetön ja sen käyttötuntuma on hyvä, joskin Enter-näppäin on hieman liian pieni. Tavallisessa käytössä ei kuulu muita kuin näppäilyn ääniä, ja tuuletinkin on enimmäkseen hiljaa.

Jämäkkä ja huippunopea

Kestävyytensä puolesta Dell Latitude 5591 täyttää Yhdysvaltain asevoimien vaatimukset, ja sen kyllä huomaa: Näppäimet, saranat ja sulkemismekanismit ovat jämäkät ja huolella tehdyt. Tässä kannettavassa ei ole mitään haurasta. Siitä johtuen laite on myös kilpailijoitaan hieman painavampi.

Hiljaisuudestaan huolimatta kyseessä on huippunopea kannettava tietokone, joka kuuluu nopeusmittausten mukaan nopeimman viiden prosentin joukkoon. Myös ssd-aseman nopeus on odotusten mukainen. Sen sijaan näytönohjain ei kuulu raskaaseen sarjaan. Sillä pelaa joitain kevyitä pelejä, mutta varsinainen pelikannettava laite ei ole.

Dellin kannettavassa on kiinteä akku, josta riitti testatessa virtaa yli viiden tunnin sekalaiseen käyttöön. Akkukesto riippuu laitteen kuormituksesta, joten paljon laskentatehoa vievät ohjelmat ja pelit voivat tyhjentää akun jo kahdessa-kolmessa tunnissa. Kun kannettavan tehoista otetaan kaikki irti, tuuletin käynnistyy ja sen kyllä huomaa.


+ Huippunopea
+ Vankkaa tekoa
+ Pitkä akkukesto
– Keskitason näytönohjain
– Kuormituksessa meluava tuuletin


Katso päivän hinta Dell Latitude 5591 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Suorituskykyinen ja mekaaniselta laadultaan erinomainen kannettava tietokone. Laadusta joutuu myös maksamaan.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7, 2,6 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX130
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3 x USB 3.1, 1 x USB-C
Liitännät
HDMI, VGA, SD-korttipaikka
Verkko
Gigabit ethernet, WiFi 5
Mitat
20,3 x 376 x 250 mm (K x L x S)
Paino
1,9 kg
Akkukesto
5 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Muuta
Saatavana useissa eri kokoonpanoissa
CPU Mark
14417
2D Mark
781
3D Mark
2195
Memory Mark
2931
Disk Mark
4496
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4606