dell7350d alt text

Dell Latitude 7350

Kauan jaksava hybridi

tekijä #Tietokone #Dell
8.0

Tabletti on erittäin mobiili ja täydellinen netin käyttöön ja viihteen katseluun ja kuunteluun. Toisaalta kannettava tietokone on ylivoimainen, kun on kirjoitettava enemmän kuin muutama lause kerralla. Lisäksi se tarjoaa yleensä enemmän suorituskykyä.

Dell Latitude 7350 on hybridi, jossa yhdistyvät kahden laitetyypin plussat. Se koostuu 13,3-tuumaisesta kosketusnäytöstä ja taustavalaistusta näppäimistöstä, jotka tekevät kannettavasta mukiinmenevän kirjoitusvälineen. Leveä tasohiiri toimii myös erittäin hyvin, ja sillä on helppoa ohjata osoitinta Windows 10:ssä. Näyttö­kuva on terävä, kirkas ja kauniin värinen.

Kun näyttö on pieni mutta käyttää täysteräväpiirtotarkkuutta, siinä on tilaa avata useita ikkunoita vierekkäin Windowsin työpöydälle. Teksti, kuvakkeet ja muut elementit ovat oletusasetusten mukaan kooltaan 150-prosenttisia normaaliin verrattuna. Kokoa voi itse helposti muuttaa ja tehdä kuvakkeista pienempiä. Tällöin tietokoneen hallinta sormin tosin vaatii hyvää näköä ja tarkkuutta.

Tummanharmaan alumiini- ja muovikuoren alle kätkeytyy muun muassa erittäin nopea ssd-levy. Siinä on kohtalaisesti tallennustilaa, joka riittää, jos tietokoneelle ei tallenneta viihdettä kovin isoja määriä. Suoritin selviää normikäytöstä hyvin muttei sovellu nopeisiin 3D-peleihin. Neljä gigatavua muistia ei ole kovin paljon, mutta käyttöjärjestelmä toimii sen varassa ongelmitta.

Näppäimistötelakassa on kaksi usb-liitäntää ja yksi minidisplayliitäntä ulkoista näyttöä varten. Liitännät loppuvat nopeasti, mikäli laitteen kanssa halutaan käyttää tulostinta, ulkoista levyasemaa, hiirtä ja muita varusteita. Näytössä on virtakytkin, äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja kuulokeliitäntä.

Sarana takaa, että näyttö pysyy tukevasti pystyssä. Näyttöä voidaan kallistaa vain hieman taakse, eikä sitä voida kiepauttaa näppäimistön alle tueksi esimerkiksi elokuvia katsottaessa. Laite on kevyt mutta ainakin puoli kiloa liian painava käydäkseen höyhensarjalaisesta.

Akku pitää Latitude 7350:n toiminnassa kymmenisen tuntia, jos sitä ei jatkuvasti rasiteta. Tuntimäärä pitää kutinsa tosin vain, kun näyttö on kiinni näppäimistössä. Ilman sitä akkukesto kutistuu seitsemään tuntiin.

 

Arvio

Kallis mutta helposti mukana kulkeva hybridikannettava, jossa on pitkä akkukesto ja oivallinen näyttö.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava
Suoritin
Intel Processor 5Y10 0,8 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 5300
Muisti
4 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pix
Usb-portit
2 x USB 3.0
Liitännät
headset, 1 x DisplayPort (mini), SD-muistikortinlukija
Mitat
32,0 x 23,0 x 2,0 cm
Paino
1,66 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10