Dell Latitude 7480

Dell Latitude 7480

Erinomainen kannettava tietokone, mutta hinta on aivan liian korkea.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Dell
7.7

Dell Latitude 7480 on hieman anonyymi kannettava tietokone. Laitteessa ei ole hohtavaa logoa eikä ylellisiä, harjattua alumiinia olevia kuoria. Kyseessä on kuitenkin nopea kannettava käytännöllisissä ja vankoissa muovikuorissa.

Vaikka kannettavan suorituskyky on erinomainen, ei laite ole korkean hintansa arvoinen. Käyttäjä joutuu maksamaan huikeaa lisähintaa siitä, että laitteen varustukseen kuuluu joitakin tämän hetken uusimpia ja nopeimpia komponentteja.

Jo melko alhaisella kuormituksella Latitude 7480:n tuuletin lähtee pyörimään, mikä voi tuntua häiritsevältä hiljaisessa ympäristössä.

Hyvän näppäimistön G-, H- ja B-näppäinten välissä on ohjaustappi, joka toimii vaihtoehtona ohjauslevylle. Aluksi tapin käyttö tuntuu jossain määrin hankalalta, mutta välillä on mukava käyttää jotain muuta kuin ohjauslevyä. Näppäimistössä on taustavalaistut näppäimet, mistä on iloa, jos istuu hämärässä. Jonkin verran valoa pääsee tulemaan läpi myös näppäinten alareunasta.

Näytössä on hyvälaatuinen kuva, eikä häiritsevistä heijastuksista tarvitse kärsiä mattapinnan ansiosta.

Kannettavan kyljissä on monipuoliset liitäntämahdollisuudet. Muistikortinlukija on kuitenkin vain microsd-korteille, joten jos käyttää tavallisia sd-muistikortteja muissa laitteissa, pitää varautua kuljettamaan ulkoista kortinlukijaa mukana.

Dell Latitude 7480 on hyvä mutta valitettavan kallis kannettava tietokone. Jos harkitsee nopean kannettavan hankkimista, kannattaa ensin lukea KotiMikron 13-numerossa oleva kannettavien tietokoneiden suurtesti. Siellä on useita erinomaisia laitteita huomattavasti halvemmalla hinnalla.

 

+ Nopea
+ Hyvä näppäimistö
– Meluava tuuletin
– Erittäin kallis

Arvio

Laadukas kannettava, joka on sekä nopea että vankka. Paremman hinta-laatusuhteen löytää kuitenkin muualta.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-7600U
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt M.2 SATA SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.0
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
33,1 x 22,1 x 1,7 cm
Paino
1,36 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2438,7