Dell XPS 13 9365

Dell XPS 13 9365 on kompakti ja upea hybridikannettava, jossa on hyvä suorituskyky.

tekijä #Tietokone #Dell
9.3

Dell XPS 13 (9365) on 2-in-1-kannettava tietokone. Se toimitetaan paksussa mattamustassa pahvipakkauksessa, jossa on sama ylellinen leima kuin Apple-tuotteiden pakkauksissa.

XPS 13 painaa vain vähän enemmän kuin isot tabletit ja näyttää tyylikkäältä, sillä materiaaleina on käytetty muun muassa työstettyä alumiinia ja hiilikuitua.

Pienen ja ohuen kannettavan tietokoneen ulkonäön ei kuitenkaan pidä antaa pettää. Laitteessa on tehokas 7. sukupolven i7-7Y75-suoritin, jonka etuihin kuuluu muun muassa passiivijäähdytys – toisin sanoen laitteessa ei ole pyöriviä tuulettimia. Näin on säästetty tuulettimien viemä tila ja samalla saatu tietokoneesta äänetön. Suorituskyvyssä Dellin pikkuinen hybridiläppäri ei häviä täysiverisille kannettaville.

Sen verran passiivijäähdytys kuitenkin vaikuttaa, että suoritinta ei voi pyörittää täydellä 3,6 gigahertsin kellotaajuudella kovin pitkiä aikoja kerrallaan.

Perusmallissa on käyttömuistia kahdeksan gigatavua, jonka voi päivittää 16 gigatavuun. Muistin päivitystä voikin harkita, jos työskentelee useiden ohjelmien kanssa samanaikaisesti.

Näyttö kääntyy
Dellin hybridikannettavassa on kosketusnäyttö, jonka voi kääntää saranansa varassa täydet 360 astetta, jolloin laitteesta tulee taulutietokone. Ominaisuus toimii hienosti, ja näytön käyttö tablet-tilassa on luontevaa.

Kääntyvän näytön etuna on lisäksi se, että laitteessa on ikään kuin yhdysrakenteinen tablet-teline, kun puoliskot asettaa teltta-asentoon.

Silmiinpistävän vaikuttavaa on laitteen InfinityEdge-design: näyttö on lähes reunaton. Dellin ips-paneelin tarkkuus on täysteräväpiirtoiset 1920 x 1080 pikseliä, ja pinnassa on ultrakestävä Gorilla Glass -lasi.

Kuva on huipputarkka, värit ovat kirkkaat ja sävyt hyvät, pysyen oivallisina myös kirkkaassa päivänvalossa.

Hieman kokeillessa häiritsi kirkkauden automaattinen himmeneminen, kun ruudulla oli esimerkiksi hyvin vaaleataustainen näkymä. Toiminnon tarkoitus on säästää akkua ja käyttäjän silmiä, mutta joissain tilanteissa olisi mukava päättää itse.

Turhan kapea näppäimistö
Dellin hybridissä on kaikki tarvittavat nykyaikaiset liitännät kuten usb-c, thunderbolt 3 ja displayport sekä microsd-muistikortinlukija. Ohjauslevy reagoi nopeasti ja antaa painettaessa miellyttävän palautteen sormiin.

Näppäimistö on kuitenkin aavistuksen liian kapea. Testatessa tuntui siltä, että kädet olivat kosketuksissa toisiinsa joka painalluksella. Kyse on kuitenkin omista mieltymyksistä ja tottumuksista, joten kokonaisarvosanan kannalta asialla ei ole juuri merkitystä.

+ Nopea ja kompakti hybridikannettava
+ Upea näyttö
+ Miellyttävä tablet-tilassa
– Automaattinen kirkkaussäätö

Arvio

Dell XPS 13 9365 on kompakti 2-in-1-kannettava, joka tekee vaikutuksen ulkoasullaan ja suorituskyvyllään.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
7. sukupolven Intel Core i7-7Y75 (4 Mt välimuisti, max 3,6 GHz)
Näytönohjain
Intel HD Graphics 615
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt PCIe ssd
Näytön koko
13,3" InfinityEdge-kosketusnäyttö (full hd)
Näytön tarkkuus
1920 x 1080
Usb-portit
1 x Displayport/usb-c, jossa PowerShare, tasavirtatulo ja displayport
Liitännät
1 x Thunderbolt 3 (4 PCI Express Gen 3 -kaistaa), jossa PowerShare ja tasavirtatulo, 1 x microsd-muistikortinlukija, 1 x kuulokeliitäntä, 1 x noble-lukkopaikka
Verkko
Bluetooth 4.2
Mitat
19,9 x 3,04 x 1,3 cm
Paino
1,24 kg
Akkukesto
Max 10 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
HD-laajakulmaverkkokamera (720p) ja kaksi digitaalista mikrofonia
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2117,5 PassMark-testissä