Dell XPS 15 (2018)

Dell XPS 15 (2018)

Erittäin hyvällä näytöllä varustettu kannettava tietokone, jossa on kuitenkin muutamia erikoisia ratkaisuja.

tekijä #Tietokone #Dell
8.1

Dell XPS 15 on laite, jota voi kutsua hyväksi yleistietokoneeksi. Se on painonsa, suorituskykynsä ja hintansa puolesta hieman keskitason yläpuolella ja suoriutuu lähes kaikista sille annetuista tehtävistä – kaikkein vaativimpia 3D-pelejä lukuun ottamatta.

Dellin kannettava sopii hyvin työkoneeksi. Yleisimmät ohjelmat toimivat nopeasti erinomaisen näytönohjaimen ja suhteellisen nopean suorittimen ansiosta. Hyvä näppäimistö houkuttelee käyttämään laitetta esimerkiksi tekstinkäsittelyyn.

Laadukkaassa näytössä on kirkas ja selkeä kuva, ja mattapinta estää häiritseviä heijastuksia. Silmät eivät väsy useamman tunnin työskentelyn jälkeenkään, vaan näyttöä on ilo katsella.

Yllättävän suuri näyttö

Erittäin kapean reunuksen ansiosta laitteeseen on saatu mahtumaan 15,6-tuuman näyttö, vaikka kannettava ei leveyden ja korkeuden suhteen olekaan 14-tuumaista mallia paljon suurempi.

Mitoistaan huolimatta Dell XPS 15 ei ole kovin kevyt. Valmistuksessa onkin painotettu enemmän laitteen toimivuutta ja liitäntämahdollisuuksia kuin kannettavuutta.

Runko on tehty hyvistä materiaaleista, mutta ei ole kovin kätevää, että jonkin verran meluavat tuulettimet puhaltavat ilmaa suoraan alaspäin. Se ei haittaa, jos kannettavaa pitää pöydällä, sillä laite nousee hieman pohjassa olevan kumireunan ansiosta, jolloin ilma pääsee helposti ulos. Mutta jos kannettavaa pitää sylissä, ei laitteen sisällä oleva lämmin ilma pääse kunnolla ulos.

Lisäksi Dellin päätös sijoittaa webkamera näytön alareunaan on aika merkillinen. Alhaalla oleva kamera tuottaa kuvaan epätavallisen sammakkoperspektiivin ja saa käyttäjän näyttämään elokuvien roistolta Skypen videopuheluissa.

 

+ Hyvä näyttö
+ Nopea työkone
– Meluaa jonkin verran
– Webkameran sijainti

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Dell XPS 15 on työkäyttöön sopiva kannettava tietokone, jossa on laitteen kokoon nähden suuri näyttö. Näytön alareunaan sijoitettu webkamera on erikoinen ratkaisu.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-8300H
Näytönohjain
NVIDIA GeForce GTX 1050, 4 Gt GDDR5
Muisti
8 Gt DDR4 2666 MHz
Tallennustila
256 Gt M.2 2280 PCIe SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
3
Verkko
802.11ac
Mitat
35,7 x 23,5 x 1,7 cm
Paino
1,8 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home