Dell XPS 15 9550

Luksuskannettava taitaa kaiken

tekijä Peter Hyldahl #Tietokone #Dell
8.0

Dell XPS15 on kannettava, joka erottuu joukosta laadukkuudellaan, upealla muotoilullaan ja tietysti myös komponenteillaan, joiden ansiosta siitä on moneen menoon. Olipa kyse sitten toimistotöistä, netin selailusta tai pelaamisesta, puhti ei lopu kesken. Intelin nopean i5-suorittimen ja Nvidian 960GTX-näytönohjaimen yhdistelmä takaa sellaisen suorituskyvyn, että kannettava selviää keskiraskaista peleistäkin nikottelematta. Se tarkoittaa myös, että XPS 15 on melko nopea raskaissakin tehtä- vissä. Kun sitä testattiin Photoshopilla ja kuvankä- sittelyllä, suodattimien käyttö ei hidastanut laitetta juurikaan. XPC 15:ssa on valmiina 32 gigatavun ssd-levy, minkä ansiosta se käynnistyy nopeasti. Ohjelmat ja tiedostot tallennetaan perinteiselle teratavun kiintolevylle.

Täysteräväpiirtonäyttö on 15-tuumainen, mikä tarkoittaa, että tarkkuutta on kylliksi mutta luettavuus silti säilyy. Noin kahden kilon painoisena Dellin konetta voi vielä kuljettaa mukana. Näppäimistö on laadukas. Isot näppäimet on suunniteltu niin, että laite rekisteröi painalluksen, vaikka sormi osuisi näppäimen laitaan.

Kiinteiden kaiuttimien äänen laatu ei ole kovin ihmeellinen, koska siitä puuttuu syvyyttä. Toisaalta kuulokeliitännästä tuleva ääni oli hyvä, yksityiskohtainen ja puhdas eli täydellinen musiikin kuunteluun ja elokuvien katseluun.

Dell XPS 15:stä tekee todella kiinnostavan kokonaisuus. Se ei ole missään lyömätön, mutta toisaalta se on hyvin muotoiltu, laadukas ja suorituskykyinen. Vain korkeahko hinta voi närästää.

Arvio

Hyvä luksuskannettava, jolla selviää lähes mistä tahansa
arkisesta pc-puuhasta.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Laptop
Suoritin
Intel Quad Core i5-6300HQ
Näytönohjain
GeForce 960GTX 2 GB
Muisti
8 Gt
Tallennustila
1 000 Gt HDD + 32 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1 920x1 080 pikseliä
Mitat
35,7 x 23,5 x 1,1 cm
Paino
2,80 kg
Akkukesto
5 t 42 min