Bærbar pc eller tablet? Med Dynabook X30W får du begge dele.

Dynabook Portégé X30W-J-10C

Dynabook Portégé X30W on hyvä kannettava tietokone, joka toimii erinomaisesti myös tablettina, kun näytön kääntää taakse.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Dynabook
8.5

Dynabook Portégé X30W tasapainottelee kannettavan ja tabletin välillä – ja onnistuu siinä lähes täydellisesti.

X30W on ennen kaikkea Windows-tietokone, jota ohjataan näppäimistön ja kosketuslevyn avulla. Jos näytön kääntää kokonaan taakse, laite muistuttaa tablettia, joka eiole juurikaan painavampi kuin esimerkiksi iPad.

Pelien pelaamista varten kannattaa kuitenkin valita toinen tietokone, sillä näytönohjain ei sovi vauhdikkaille 3D-peleille. Tätä ominaisuutta lukuun ottamatta Portégé X30W on kuitenkin nopea tietokone – eikä muuta sopisi tällä hinnalla odottaakaan. Meillä on testikokemusta myös nopeammista ja edullisemmista tietokoneista, mutta niissä ei ole ollut tablettiominaisuutta.

Tässä mallissa tablettitoimintoon on panostettu paljon enemmän kuin monissa muissa 2-in-1-tietokoneissa. Laadukkaalla kynällä voi tehdä muistiinpanoja suoraan näytölle. Tavallisen web-kameran lisäksi näppäimistön ja näytön välissä on täydentävä kamera.

Kun X30W-mallia käytetään kannettavana tietokoneena, kamera osoittaa suoraan kattoon, mutta kun näyttö käännetään tablettiasentoon, kamera osoittaa suoraan eteenpäin, jolloin sitä voi käyttää valokuvien ottamiseen.

Tietokoneelle on asennettu sovellus, joka toimii puhelimen kamerasovelluksen tavoin. Kameralla voi ottaa käyttökelpoisia kuvia, ja siinä on myös erityisominaisuuksia. Esimerkiksi asiakirjojen kuvaustila tekee laitteesta kuin kannettavan skannerin.

Näyttö on erittäin ohut, mutta kuva on hyvä ja valovoimainen. Eikä näyttö ohuudestaan huolimatta juurikaan väänny, kun sen kulmia taivutetaan. Tietokone on kaiken kaikkiaan erittäin ohut, ja sen paksuus on suurimmillaan vain 1,79 cm. Kuoren sisältämän magnesiumin ansiosta laite tuntuu silti kestävältä.

Kosketuslevyn vasemmassa yläkulmassa on sormenjälkitunnistin. Sijainti on vähän outo, kun ottaa huomioon, kuinka vähän vasenkätisiä oikeastaan on. Tunnistin toimii hyvin, mutta se on silloin tällöin hieman tiellä, kun Windowsissa navigoidaan kosketuslevyn avulla.

X30W tarjoaa ohuuteensa nähden hyvän valikoiman liitäntöjä. Virransyöttö tapahtuu vasemmalla sivulla olevan USB-C-liitännän kautta. Kaipasimme liitäntää myös oikealle puolelle, jotta se olisi aina joustavasti käytettävissä pistorasian sijainnista riippumatta.


+ Toimii hyvin tablettina

+ Täydentävä kamera

– Sormenjälkitunnistimen paikka on outo

Conclusion

Dynabook Portégé X30W on hyvä kannettava tietokone, joka toimii erinomaisesti myös tablettina, kun näytön kääntää taakse.

Ominaisuudet

Merkki
Dynabook
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1165G7, 2.8 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 GB
Tallennustila
512 GB SSD
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.1 Type-C Gen 2, 1 x USB 3.1
Liitännät
HDMI, kuulokeliitäntä, microSD-kortinlukija
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
Mitat
30,39 x 19,74 x 1,79 cm
Paino
989 g
Akkukesto
16 tuntia
Kosketusnäyttö
Kyllä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
CPU Mark
10695
2D Mark
387
3D Mark
2870
Memory Mark
2786
Disk Mark
14932
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3494