Test av Satellite Pro L50-G-17R

Dynabook Satellite Pro L50-G-17R

Nopea työkannettava.

tekijä Markus Dahlberg #Tietokone #Dynabook
7.2

Satellite Pro L50 on kannettava tietokone, jonka ulkoasu on parikymmentä vuotta vanhojen tietokoneiden innoittama – mustaa muovia kaikkialla. Jossain tilanteessa se saattaa olla etukin, sillä laite ei ainakaan herätä murtovarkaiden mielenkiintoa.

Kannen musta muovi on kevyesti uurrettu, joten laitteesta saa kannettaessa hyvän otteen. Samaa uurrettua muovia on myös näppäimistön ympärillä, eikä se onneksi vedä puoleensa sormenjälkiä.

Näppäimistössä ei ole taustavalaistusta, mikä tuntuu merkilliseltä tänä päivänä. Hyvänä puolena voidaan pitää, että näppäimistöön on saatu mahtumaan mukavan kokoinen numeronäppäimistö. Ohjauslevyssä on sormenjälkitunnistin, jonka kautta pääsee kirjautumaan nopeasti Windowsiin.

Full hd -näyttö on yksinkertainen ja sen kirkkauskin voisi olla parempi. Lisäksi kuva vääristyy, jos ei istu aivan kohtisuoraan näytön edessä.

Parasta Satellite Pro L50:ssä on porttien määrä: kolme suurta usb-porttia, yksi usb-c-portti ja täysikokoinen hdmi-liitäntä. Laitteesta löytyy myös sd-muistinkortinlukija. Lisäksi Dynabook pitää itsepäisesti kiinni ethernet-portista, jota monet yritykset edellyttävät kannettavissaan. Voi vain kysyä miksi, kun laite tukee viimeisintä langatonta Wi-Fi 6 -standardia.

Laitteen komponenteissa ei ole pahemmin valittamisen aihetta. Vaikka kannettavassa on viimeisimmän sukupolven Intel Core i7 -suoritin ja runsaasti muistia, niin edukseen erottuu huippunopea ssd-asema. Word tuntuu käynnistyvän saman tien, kun sen pikakuvaketta napsauttaa. Ja lähes kymmenen tunnin akkukesto on vaikuttava näin suuressa kannettavassa.

Useimmille 15-tuumaista kannettavaa tarvitseville käyttäjille on kuitenkin tarjolla kiinnostavampia vaihtoehtoja samasta hintaluokasta.


+ Hyvät liitäntämahdollisuudet

+ Nopea

– Näppäimissä ei taustavaloa

– Huono näyttö

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

Nopea mutta tylsä kannettava, jossa on huono näppäimistö. Sopii lähinnä yrityskäyttöön.

Ominaisuudet

Merkki
Dynabook
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-10510U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb-c 3.1 Gen 1, 3 x usb 3.0
Liitännät
1 x hdmi, kuulokeliitäntä, sd-korttipaikka, gigabit ethernet
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
36,1 × 24,4 × 2 cm
Paino
1,7 kg
Akkukesto
9 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Muuta
Stereokaiuttimet
CPU Mark
8777,7
2D Mark
612,7
3D Mark
1298,9
Memory Mark
2896,7
Disk Mark
23994,5
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3767,6