Det matsorte kabinet er nogenlunde lige så festligt som en gravsten.

Edge Esport 1660 Ti/AMD

Tehokas pelitietokone vaativaan käyttöön.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Edge
7.8

Edge on pohjoismaisten peliasiantuntijoiden suunnittelema tietokonekokoonpano, jossa käytetään eri valmistajien komponentteja. Kokoonpano on pitkälti sellainen, joka syntyisi, jos itse kokoaisi tietokoneen valitsemistaan komponenteista.

On tietysti makuasia, hankkiiko laitteensa koottuna vai merkkikoneena, mutta Edgessä on kuitenkin hieman muita enemmän särmää, kun sitä tarkastelee takaapäin tai kurkistaa kotelon sisään.

Kotelo on pelkistetty musta laatikko. Sen paremmin edessä kuin kyljissä ei ole silmiinpistäviä pelikoneen piirteitä.

Pellin alla on sen sijaan kunnon tavaraa. Moottorina toimii AMD:n nopein Ryzen-suoritin, ja suoritin onkin yksi Edge-koneiden myyntivalteista, sillä AMD:n suoritin päihittää monet toisen suoritinjätin, Intelin, nopeat suorittimet.

Siinä missä Edge voittaa suorituskyvyssä, se häviää tallennustilan määrässä. Laitteen 512 gigatavua on vaatimaton määrä tämän päivän tehokkaassa tietokoneessa. Pieni tallennustila johtaa siihen, että tosiharrastaja joutuu hankkimaan tiedostoilleen lisää kiintolevytilaa, joko ulkoista tai sisäistä, sillä kotelossa on hyvin laajennustilaa.

Kotelo on helppo avata, kun haluaa päästä käsiksi sisuskaluihin. Kotelon toisen sivun saa nostettua pois irrottamalla muutaman sormiruuvin.

Jos virtalähde, kotelo, suoritin ja näytönohjain lasketaan yhteen, on tietokoneessa peräti kuusi tuuletinta. Useimmat niistä ovat hiljaisia, ja näytönohjaimet tuulettimet kuulee vain, kun ohjain joutuu tositoimiin. Suorittimen yläpuolella oleva kookas tuuletin pitää kuitenkin koko ajan hieman epätasaista ja särisevää ääntä. Se alkaa pitemmän päälle ärsyttää, jos tietokonetta pitää pöydällä näytön vieressä.

Edge Esport -tietokoneen mukana ei tule näppäimistöä eikä hiirtä. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä useimmat ostavat ne mieluummin itse, jotta saavat sellaiset kuin haluavat.


+ Erittäin nopea suoritin

+ Kotelon saa helposti auki

– Meluava tuuletin

– Vähän tallennustilaa

 

Lisätietoja laitteesta saa Gigantin sivuilta.

Arvio

Edge Esport on laadukkaista komponenteista koottu huippunopea pelitietokone. Siinä on kuitenkin liian vähän tallennustilaa ja yksi tuulettimista meluaa.

Ominaisuudet

Merkki
Edge
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Näytönohjain
Asus Dual GeForce GTX 1660 Ti OC 6 Gt
Muisti
16 Gt ddr4
Tallennustila
512 Gt ssd (m.2)
Usb-portit
6 x usb 3.0
Liitännät
2 x displayport, 2 x hdmi
Mitat
44 x 21 x 39,9 cm (k x l x s)
Paino
9,7 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
14765
2D Mark
593
3D Mark
11870
Memory Mark
2363
Disk Mark
4802
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4547