Skærmen er hævet højt over bordet, så det er nemt at svinge den op på højkant.

HP Chromebase 22- AA0403NO

Chromebase on hyvä ja edullinen all-in-one-tietokone, mutta sen lisävarusteet ovat melko kehnoja.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.0

HP Chromebase yhdistää Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmän ja pöytätietokoneen, joka on rakennettu suoraan näyttöön.

Tuloksena on edullinen all-in-one-tietokone, joka kattaa tarpeet, jos tarkoituksena ei ole käyttää vaativia sovelluksia tai Windows-ohjelmia. Chromebasen muotoilun silmiinpistävin piirre on suuri kartiomainen jalusta, joka kätkee sisäänsä kaiuttimen. Yhteistyössä B&O:n kanssa suunnitellun kaiuttimen ääni on parempi kuin mihin olemme tämäntyyppisissä tietokoneissa tottuneet. Äänenvoimakkuutta voi hyvin vääntää isommalle, ja basso on syvempi kuin näyttöön rakennetuissa kaiuttimissa.

Kaiuttimen vuoksi näyttöä ei voi säätää korkeussuunnassa. Sitä voi vain kallistaa hieman ja kääntää pystysuuntaiseksi. Jälkimmäinen vaihtoehto on kätevä, koska käyttöjärjestelmässä voi käyttää Android-sovelluksia, ja monet niistä toimivat parhaiten pystysuunnassa. Näyttöä on helppo kääntää 90 astetta, ja hetkessä tietokone näyttää kuin 22-tuumaiselta matkapuhelimelta. Näytön kuva on hyvä, mutta se voisi olla hieman kirkkaampi. Kosketusnäytön ansiosta sovelluksia voi hallita aivan samaan tapaan kuin puhelimessa.

Tietokoneen suorituskyky on heikolla tasolla, ja sen voi toisinaan huomata vaativissa sovelluksissa. Onneksi useimmat Chrome OS -sovellukset on suunniteltu toimimaan hitailla koneilla, ja esimerkiksi Googlen omia Gmail-, Maps- ja Drive-sovelluksia voi käyttää ongelmitta.

HP Chromebase 22 on valmis käytettäväksi, kunhan virtajohdon liittää jalustan pohjaan ja pistorasiaan. Tietokoneen mukana toimitettavat hiiri ja näppäimistö ovat langattomat, joten kaapeleita tarvitaan tosiaan vain yksi. Hiiri ja näppäimistö eivät tosin ole kovin laadukkaita, ja ne kannattaakin vaihtaa parempiin.


+ Erinomainen ääni

+ Näyttö kääntyy helposti 90 astetta

– Huono näppäimistö ja hiiri

Conclusion

Chromebase on hyvä ja edullinen all-in-one-tietokone, mutta sen lisävarusteet ovat melko kehnoja.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
All-in-one
Suoritin
Intel Pentium Gold 6405U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 GB
Näytön koko
21,5
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-C, 2 x USB-A
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5
Mitat
50,8 x 17,5 x 45,4 cm
Paino
6,98 kg
Käyttöjärjestelmä
Chrome OS
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
GeekBench: 553 single, 1214 multi