Näppäimistön molemmille puolille sijoitetut kaiuttimet antavat hyvän stereovaikutelman.

HP Envy 13 – ab080no

Huoliteltu ja huippunopea

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.7

Keskihintainenkin peruskannettava saattaa usein näyttää siltä, kuin laite olisi kasattu hätäisesti kokoon halvimmista saatavilla olevista vakiokomponenteista. HP Envy 13 -mallin kohdalla ensivaikutelma on onneksi päinvastainen. Kannettavan ulkoasu on viimeistä yksityiskohtaa myöten harkittu ja huoliteltu, alkaen näppäimistöosan matalasta syvennyksestä aina näppäimistön kummallakin puolella sijaitsevien kaiuttimien koristeelliseen kuviointiin.

Envy 13:n teknisissä ominaisuuksissa huomio kiinnittyy erityisesti laitteen ssd-asemaan, joka on asennettu uuteen M.2-liitäntään. Perinteisiä levyasemaliitäntöjä huomattavasti nopeampi tekniikka antaa tuntuvasti lisäpotkua tiedonsiirtonopeuksiin. Mittauksissa asema ylsi jopa kahden gigatavun sekuntivauhtiin, joka lähentelee nykytekniikalla saavutettavia huippunopeuksia.

Kannettavan näytön alareuna kääntyy avattaessa hieman näppäimistöosan alapuolelle, jolloin näppäimistö nousee parempaan kirjoitusasentoon. Toteutus on kätevä työpöydällä, mutta voi tuntua hankalalta, jos laitetta yrittää pitää kirjoittaessa sylissään.

Näppäimistössä on taustavalo, jonka ansiosta kirjoittaminen sujuu myös puolihämärässä. Näppäinten reunoilta pilkottaa kuitenkin hieman valoa, joka saattaa olla häiritsevää pimeässä huoneessa. Näppäimistön miinuksiin kuuluu myös turhan pieneen kokoon kutistettu Enter-näppäin, jonka käyttäminen vaatii hieman totuttelua.

Kaiuttimien äänenlaatu on laitteen ohueen muotoiluun nähden kiitettävää tasoa. HP:ssa on tanskalaisen Bang & Olufsenin suunnittelemat kaiuttimet, joiden sijoittelu mahdollistaa varsin hyvän stereovaikutelman musiikki- ja elokuvakäytössä. Laitteen sivuilla on muun muassa kolme usb-­liitäntää, joista yksi on uuden type-c-­standardin mukainen. Lisäksi mukana on microsd-muistikortinlukija. Kameroissa käytettävän, täysikokoisen sd-muistikortin käyttämiseen tarvitaan sen sijaan esimerkiksi usb-liitäntään kytkettävä sovitinkappale.

Lisätietoja HP Envy 13 -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

+ Huippunopea ssd-asema
+ Laadukkaat kaiuttimet
– Pieniä puutteita näppäimistössä

Arvio

HP Envy 13:n varustelu on monipuolinen ja ajanmukainen. Kompakti kannettava on myös ulkomuodoltaan tyylikäs.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7500U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 620
Muisti
4 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.1, 1 x usb type-c
Liitännät
Hdmi, microsd-kortinlukija
Mitat
32,6 x 22,6 x 1,4 cm
Paino
1,3 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2329,2 pistettä Passmark Performance Test -ohjelmalla