HP Envy 14-eb0037no

Tehokkailla komponenteilla varustettu kannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
9.0

HP Envy 14 on näppärä, pieni kannettava tietokone, joka on koostaan huolimatta varustettu tehokkailla komponenteilla. Halvasta kokoonpanosta ei ole kyse, sillä laitteen hinta asettuu tonnin paremmalle puolelle.

Testatussa kokoonpanossa oli sekä viimeisimmän sukupolven Intel Core i7 -suoritin että erinomainen Nvidian näytönohjain. Ne ja 16 gigatavun keskusmuisti sekä nopea, peräti teratavun ssd-asema muodostavat ytimen tietokoneelle, jossa riittää vääntöä mihin tahansa tehtävään.

Kaiuttimet on toteutettu yhteistyössä Bang & Olufsenin kanssa, jonka logo on myös näkyvästi esillä näppäimistön edessä. Envy 14:n ääni on olosuhteisiin nähden erinomainen, mutta useimmat todennäköisesti mieluummin käyttävät kuulokkeita tai erillisiä kaiuttimia musiikin kuunteluun.

Näppäimistö on laadukas, ja näppäimien joukossa on pari yllätystä: oikeassa alakulmassa on hyvä sormenjälkilukija ja ylimmälle näppäinriville on sijoitettu virtapainike – tavallisen näppäimen näköiseksi naamioituna. Virtapainike osoittautui tekstiä kirjoittaessa pieneksi ongelmaksi, koska virtanäppäimeen tuli osuttua vahingossa useita kertoja ja laitettua tietokone nukkumaan, kun tarkoitus oli poistaa tekstiä Delete-näppäimellä.

Näyttö on muodoltaan hieman korkeampi kuin useimmissa muissa kannettavissa tietokoneissa, vaikka tätä seikkaa ei välttämättä heti huomaakaan. Leveyden suhde korkeuteen on 16:10 eikä 16:9. Se on kätevää, jos työskentelee paljon pitkien tekstiasiakirjojen kanssa, mutta kuvasuhde ei täysin sovi elokuviin ja tv-ohjelmiin, joiden kuvasuhde on usein 16:9, tai kuvan leveys on vielä laajempi.

Laitteen kyljissä on niukahko liitäntävalikoima. Perustarpeet kuitenkin tyydyttyvät, koska tarjolla on sekä microsd-muistikortinlukija, täysikokoinen hdmi-portti että usb-c-portti, joka tukee upouutta usb4-standardia. Molemmilla puolilla on lisäksi usb 3.2 -portit, mikä on erittäin kätevää.

Tietokoneella on taipumus kuumentua pohjastaan, mutta se ei ole ongelma, jos laitetta käyttää pöydällä. Pitkä, lähes laitteen levyinen muovilista kohottaa takaosaa pöydän pinnasta, jotta lämpö pääsee helpommin pois. Yhtä pitkä kumilista alareunan etuosassa varmistaa, että tietokone pysyy tukevasti paikallaan.


+ Tehokas suoritin

+ Uutta usb-tekniikkaa

– Kallis

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

HP:n uusi Envy 14 on kätevän kokoinen kannettava, jossa riittää vääntöä mihin tahansa tehtävään.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1165G7, 4,7 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
1 Tt SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200 px
Usb-portit
2 x USB 3.2, 1 x USB 4
Liitännät
HDMI, kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
31,31 x 22,4 x 1,79 cm
Paino
1,49 kg
Akkukesto
Jopa 12 t 30 min sekalaisessa käytössä
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
12412
2D Mark
351
3D Mark
6123
Memory Mark
3225
Disk Mark
25979
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3670