HP Envy 15-ep0813no

Tehokkaalla suorittimella ja näytönohjaimella varustettu kannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
9.2

Envy tarkoittaa kateutta, ja HP:n Envy 15 on kannettava tietokone, jota sopii näyttää muille ja ihailla. Laite on todella edustuskelpoinen, mutta ei tunnu kovin vankalta. Jos ottaa kiinni näytön kulmista ja vääntää hieman, niin kulmat antavat periksi.

Kyse ei ole mistään pikkukannettavasta, sillä laite painaa yli kaksi kiloa, joten sitä voi olla hankala kuljettaa mukanaan pitkiä aikoja kerralla. Parhaiten HP:n perinteisen tyylikäs kannettava sopii pöydän päällä pidettäväksi.

Kannettavan hinta voi tuntua korkealta, mutta rahalla saa tehokkaan ja suorituskykyisen laitteen. Tehoista vastaava Intelin suoritin kuuluu nopeimpien testaamiemme joukkoon. Yhdessä nopean näytönohjaimen kanssa Envy 15 jaksaa pyörittää ongelmitta mitä tahansa ohjelmia, mitä laitteella haluaa käyttää. Kaikki toimii nykimättä ja viiveettä, aina päivittäisistä Windows-tehtävistä vaativiin räiskintäpeleihin.

Näppäimistö on keskitasoa ja tehty ensisijaisesti näyttämään hyvältä. Kirjoitustuntuma ei ole erityisen hyvä, sillä näppäimissä on lyhyt painallussyvyys. Sormenjälkilukija on sijoitettu alimpaan näppäinriviin ja virtapainike löytyy puolestaan ylimmästä näppäinrivistä.

Näppäimistön molemmin puolin on Bang & Olufsenin kaiuttimet, jotka tuottavat erinomaisen stereoäänen. Kannettavaan on asennettu B&O:n ohjelma, jolla voi hienosäätää ääntä. Ohjelma sisältää muun muassa esiasetukset musiikille, äänille ja puheelle, mutta halutessaan ääntä voi säätää yksityiskohtaisesti taajuuskorjaimella, joka tuo kymmenen virtuaalisäädintä näytölle. Säätö ei erityisemmin vaikuta kaiuttimiin, jotka soivat kuten tietokonekaiuttimet yleensäkin, mutta kuulokkeilla voi saada aikaan hyvän soundin.

Kannettavan pohjassa on jäähdytyssäleiköt. Kannettava ei sovellu kovin hyvin sylikoneeksi, sillä laite poistaa kuumaa ilmaa pohjan kautta. Tehokkaan näytönohjaimen takia kannettava pitää aika tavalla meteliä kuormituksessa, kuten esimerkiksi peleissä.

Näyttö ei käänny kokonaan taakse eikä toimi koskettamalla, mutta tuottaa kuitenkin terävän ja kirkkaan kuvan. Pintakin on suhteellisen matta, joten ärsyttäviä heijastuksia ei esiinny.


+ Erittäin nopea suoritin

+ Hyvä näytönohjain

– Meluaa kuormituksessa

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

HP Envy 15 on suorituskykyinen ja hintansa arvoinen kannettava voimanpesä.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-10750H
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1660 Ti Max-Q
Muisti
16 Gt DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6", IPS
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.2 Gen 1, 2 x USB-C Gen 1
Liitännät
Kuulokeliitäntä, HDMI
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
35,79 x 23,68 x 1,84 kg
Paino
2,14 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
13231
2D Mark
404
3D Mark
10527
Memory Mark
3369
Disk Mark
13749
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4103