HP Envy Curved 34

HP Envy Curved 34

Huippuleveä kaareva näyttötietokone.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.0

Vaikuttavaa tietokonetta etsivälle HP Envy Curved 34 on hyvä vaihtoehto. Helmenvalkoisessa näyttötietokoneessa on tavallista leveämpi, 34 tuuman kaareva näyttö, jonka kuvasuhde on 21:9. Samaa kuvasuhdetta käytetään elokuvateattereissa. HP:n tietokoneesta on vaikea olla innostumatta, ja läheltä katsottuna kaarevasta muodosta on selkeästi etua. Näyttö tarjoaa runsain määrin työpöytätilaa Windowsissa, ja on mahtavaa työskennellä, kun voi pitää useita avoimia ikkunoita rinnakkain yhtä aikaa. Netin useimmat video- ja suoratoistopalvelut eivät kuitenkaan pysty täysin hyödyntämään 21:9-kuvasuhdetta.

Näytön takaosassa on muun muassa neljä usb-porttia, verkkoportti, hdmi-tulo ja -lähtö sekä kuuloke/mikrofoniliitäntä. Näytön alaosasta löytyy vielä kaksi usb-porttia sekä muistikortinlukija sd-muistikorteille. Liitäntämahdollisuudet ovat hyvät, mutta niiden sijoittelusta johtuen liitäntäjohtojen kytkeminen voi olla hankalaa – jo pelkästään näytön leveyden vuoksi. Liitäntöjä olisi voinut sijoittaa näytön kylkiin.

Dokumenteille, kuville ja elokuville on runsaasti tilaa 1000 gigatavun kiintolevyllä. Näyttötietokoneessa on lisäksi supernopea 128 gigatavun ssd-asema Windows 10:n ja ohjelmien pyörittämiseen. Sen ansiosta tietokone on käynnistyksen jälkeen käyttövalmis 18 sekunnissa.

Intel Core i7 -suorittimella, 8 gigatavun muistilla ja keskivertoa paremmalla näytönohjaimella varustettu HP Envy Curved 34 on tehokas työjuhta, mutta mikään Ferrari se ei kuitenkaan ole.

Bang & Olufsenin äänijärjestelmän kaiuttimet on sijoitettu näytön molemmille puolille, ja ne soivat hyvin videoissa ja peleissä. Kuten yleensä näyttöön sijoitetuissa kaiuttimissa, näissäkin on melko ohut bassotoisto.

Kehyksen yläreunassa on webkamera, jota voi käyttää videopuheluihin esimerkiksi Skypessä. Lisäksi kameraa voi käyttää kirjautumiseen kasvojentunnistuksella.

Tätä tietokonetta myydään ensisijaisesti näytön ansiosta, vaikka kyseessä on hyvin toimiva laite, joka on varustettu suorituskykyisillä komponenteilla. Kotelo on pääasiassa muovia, mikä pienentää luksusmaisen ulkoasun tuottamaa iloa. Mukana tulevasta näppäimistöstä tulee sen sijaan hieman halpisvaikutelma. Parasta on kuitenkin se, että numeronäppäimistöstä huolimatta näppäimistöstä on saatu kompaktin kokoinen, joten se vie vain vähän tilaa kirjoituspöydällä.

Katso päivän hinta esim. Hintaoppaasta.

Arvio

HP:n näyttötietokoneessa on vaikuttava, 34-tuumainen kaareva näyttö. Suorituskyky ei ole kuitenkaan aivan huippuluokkaa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Näyttötietokone (all-in-one)
Suoritin
Intel Core i7-6700T 2,8 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 960A 2 GB DDR5
Muisti
8 Gt
Tallennustila
128 Gt SSD ja 1000 Gt HDD
Näytön koko
34" (86,3 cm)
Näytön tarkkuus
3440 x 1440 px
Usb-portit
4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0
Liitännät
Kuuloke/mikrofoni, ethernet, HDMI
Verkko
Wlan 802.11ac, bluetooth
Mitat
46,7 x 92,9 x 16,9 cm
Paino
13,5 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
8226 pistettä (suoritin)