B&O:n kaiuttimet on sijoitettu näppäimistön ja näytön väliin.

HP Envy x360 Convertible 13-ag0804no

Kevyesti mukana kulkeva hybridikannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
7.8

HP Envy x360 13 -kannettava sopii hyvin mukana kuljetettavaksi kokonsa ja keveytensä ansiosta. Itse asiassa laite on 13-tuumaista näyttöään vain hieman leveämpi, sillä näytössä on ohuet reunukset.

Näppäimistön asettelu tuntuu vähän ahtaalta, mihin on vaikuttanut kannettavan koko ja näppäinten yläpuolella oleva soundbar-kaiutin. Esimerkiksi Home- ja End-näppäimet on jouduttu siirtämään oikeaan reunaan, joten Enter-näppäimen löytäminen katsomatta vaatii totuttelua.

Kaiuttimet on tehty yhteistyössä B&O:n kanssa, mutta mitään ihmeellistä äänielämystä ei silti kannata odottaa, koska kaiuttimet on sijoitettu niin ahtaasti. Näin kompaktissa kannettavassa ääni ei yleensäkään ole ykkösenä tärkeysjärjestyksessä, ja HP Envyn ääni kuuluu kaikesta huolimatta luokkansa parhaimpiin.

Kannettavan koosta johtuen komponentit on jouduttu laittamaan hyvin lähekkäin, mikä vaikeuttaa laitteen jäähdytystä. Kovassa kuormituksessa tuuletin pitää aika paljon meteliä, ja välillä se meluaa silloinkin, kun kannettavaa ei kuormiteta. Samalla laitteen vasen puoli, jossa tuuletin sijaitsee, lämpiää huolestuttavasti.

Kosketusnäytössä on erinomainen kuva, ja varsinkin kuvan sävykkyys tekee vaikutuksen. Lisäksi näyttö kääntyy ympäri, jolloin laitetta voi käyttää taulutietokoneena. Kirkkaat valot aiheuttavat kuitenkin harmittavan paljon heijastuksia.

HP:n Envy x360 on mallikkaan kokoinen hybridikannettava, johon haluaisimme kuitenkin joitain parannuksia. Olisi hyvä, jos HP luopuisi omasta virtaliitännästään ja ryhtyisi käyttämään yleistä usb-c-standardin latausliitäntää. Lisäksi sormenjälkilukija helpottaisi ja nopeuttaisi Windowsiin kirjautumista.


+ Pieni ja kevyt
+ Hyvä näyttö
– Meluava tuuletin

 

Katso päivän hinta HP Envy x360 13 -kannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

HP:n kuljetettavaksi tarkoitetussa kevyessä hybridikannettavassa on hyvä hinta-laatusuhde. Laitteessa on kuitenkin joitain kauneusvirheitä.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Quad Core Ryzen 5, 2500U
Näytönohjain
AMD Radeon Vega 8
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
Usb-c 3.1 gen 2, usb 3.1 gen 1 (sleep & charge), usb 3.1 Gen 1
Verkko
802.11ac, bluetooth 4.2
Mitat
30,7 x 21,5 x 1,5 cm
Paino
1,3 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
7952
2D Mark
525
3D Mark
1608
Memory Mark
1455
Disk Mark
7118
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3054