Hængslet, der holder sammen på skærm og computer, er næsten lige så bredt som pc'en og virker meget robust.

HP Laptop 14-ep0865no

Saat hyvin vastiketta rahoille, muttei kannata odottaa, että tällä kannettavalla voisi tehdä paljoa muuta kuin toimistotöitä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.0

HP Laptop 14-ep0865no on kannettava, jossa on kaksi hyvää puolta: se on kevyt ja edullinen.

Toisaalta se ei ole erityisen nopea. Hieman jäähdytetty Intel i3 -prosessori selviytyy ­Windowsissa tavallisista töistä tekstinkäsittelyssä ja taulukkolaskennassa, mutta graafisessa käsittelyssä se on hyvin hidas. Ei siis kannata odottaa, että sillä voisi pelata vaativia pelejä tai muokata korkearesoluutioisia videoita.

Suhteellisen nopea SSD-asema korvaa tämän suorituskyvyn, sillä ohjelmat ja asiakirjat latautuvat vakuuttavalla nopeudella.

Tietokoneen näyttö on varsin käyttökelpoinen joskaan ei mitenkään vaikuttava ominaisuuksiltaan. Valovoima on rajallinen, mikä voi vaikeuttaa sisällön näkemistä, jos käytät tietokonetta kirkkaassa päivänvalossa. Toisaalta näyttö on mattapintainen, joten ainakaan ympäristön heijastukset eivät häiritse. Näyttöä voi taittaa noin 135 astetta, eikä enempää oikeastaan tarvitsekaan, kun kyse ei ole kosketusnäytöstä.

Tietokoneen sivuilla on niukka valikoima liitäntöjä: HDMI-liitäntä ulkoiselle näytölle ja kolme USB-porttia. Virtalähteessä olisi saanut olla laajasti käytetty USB-C-liitäntä HP:n tietokoneen oman virtaliittimen sijaan.

Näppäimistö on niin hyvä kuin hyvin ohuelta kannettavalta tietokoneelta voi odottaa. Näppäimissä on juuri sen verran tuntumaa, että kirjoittaessa tietää, kun ne on painettu kokonaan alas. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kirjoittaa nopeasti, kun kaikki kymmenen sormea ovat näppäimillä.

Helppoa tekstinkäsittelyä

Normaalien numero- ja kirjainnäppäinten lisäksi näppäimistöön on lisätty näppäinrivi, joka helpottaa tekstinkäsittelyä. Tarjolla ovat tutut HOME, PG UP, PG DN ja END, joka on myös näppäimistöissä täysikokoisena. On myös mukavaa, että Delete-näppäin sijaitsee näppäimistön oikeassa yläkulmassa, josta se on helppo löytää. Olisimme kuitenkin toivoneet, että tietokoneen käynnistävä virtapainike olisi ollut erillisenä sen sijaan, että se on piilossa näppäimistön muiden näppäinten joukossa.

Näppäimistön edessä on pieni, neliönmuotoinen sormenjälkilukija, joka tunnistaa sormenjäljen hetkessä Windowsiin kirjautumista varten. Erinomaisen sijainnin ansiosta etusormi on helppo asettaa oikeaan kohtaan, eikä tietokoneen testauksen aikana sattunut yhtään lukuvirhettä.

Näyttöä ympäröivää kehystä lukuun ottamatta kaikki koneen ulkoiset osat ovat samanvärisiä. Testikappaleemme oli hillityn sinisen sävyinen, ja yhtenäinen muotoilu saa tietokoneen näyttämään hienommalta kuin mitä sen hinnasta voisi päätellä.


+ Kevyt

+ Edullinen

– Vaisu suorituskyky

Conclusion

Saat hyvin vastiketta rahoille, muttei kannata odottaa, että tällä kannettavalla voisi tehdä paljoa muuta kuin toimistotöitä.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
Intel Core i3-1315U
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt M.2 PCIe NVMe SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
2 x USB-A 3.2 Gen 1, 1 x USB-C
Liitännät
HDMI, 3.5 mm
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
Mitat
32,4 x 21,5 x 3,3 cm
Paino
2,2 kg
CPU Mark
10259
2D Mark
233
3D Mark
1735
Memory Mark
2085
Disk Mark
23289
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2633