Kabinettet lyses op indefra af en skjult LED-pære i toppen.

HP Omen Obelisk 875-0905no

Nopealla näytönohjaimella ja hyvällä ilmanvaihdolla varustettu pöytätietokone.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.0

Pöytätietokoneen ei tarvitse olla ruma harmaa laatikko, joka piilotetaan kirjoituspöydän alle. Sen todistavat HP Omen -sarjan tietokoneet, joiden suunnittelijat ovat saaneet toteuttaa ideoitaan ja antaa laitteelle hieman persoonallisuutta.

Testattavana olleen HP Omen Obeliskin muotoiluun on saatu vaikutteita korkeista kivipylväistä, obeliskeista. Tietokone on ohut ja hieman korkeampi kuin olisi välttämätöntä, sillä kotelon yläosassa on jonkin verran tyhjää tilaa.

Kotelon ilmanvaihto on järjestetty hyvin. Kotelon päällä oleva rei’itys varmistaa ilman virtaamisen ja takaosassa oleva tuuletin huolehtii lopusta. Lopputuloksena on hämmästyttävän hiljainen tietokone, joka ei häiritse, vaikka sitä pitäisi kirjoituspöydän päällä.

Toinen sivupaneeleista on tehty lasista, joten HyperX:n muistipalikoihin ja AMD:n Ryzen-suorittimeen on hyvä näkyvyys. Jos käyttäjä osaa arvostaa näyttävää emolevyä, niin Omen Obeliskissa sellaista pystyy ihailemaan. Kotelo on musta, mutta sitä piristää lasipaneelin takaa hohtava punainen valo.

Mukavana yksityiskohtana mainittakoon, että Omen Obeliskissa on helposti avattava rakenne. Painamalla kotelon takaosassa olevaa suurta painiketta lasipaneelin saa irrotettua, minkä jälkeen komponentteihin pääsee käsiksi. Sen sijaan päällä oleva virtapainike on erittäin pienikokoinen ja sulautuu lähes kokonaan koteloon, joten painikkeen painaminen voi olla hankalaa ainakin suurisormiselle käyttäjälle.

Laajennusmahdollisuudet ovat huonot. Kotelossa ei ole sen paremmin vapaata paikkaa laajennuskorteille tuomaan uusia ominaisuuksia kuin muistikammoillekaan täydentämään laitteeseen asennettua 16 gigatavun keskusmuistia. Komponenttien virtajohdot on vedetty tavalla, joka tekee alkuperäisen kokoonpanon muuttamisesta melko vaikeaa. Näin ollen HP Omen Obelisk ei ole ihanteellinen käyttäjälle, joka haluaa myöhemmin päivittää tietokoneen komponentteja.

HP Omen Obelisk on tarkoitettu ensisijaisesti pelikoneeksi, joten laitteessa on Nvidian tehokas ja nopea GeForce RTX -näytönohjain, joka täyttää pituudeltaan ja leveydeltään lähes koko kotelon alaosan. Näytönohjaimen hyviin ominaisuuksiin kuuluu reaaliaikainen säteenseuranta (eng. ray tracing) peleissä. Se tarkoittaa, että näytönohjain pystyy simuloimaan valon fyysisiä ominaisuuksia, jolloin heijastukset ja varjot näyttävät peleissä erittäin realistisilta.


 

+ Hyvä ilmanvaihto

+ Nopea näytönohjain

– Hankala virtapainike

– Vaikea päivittää

 

Lisätietoja laitteesta saa Gigantin sivuilta.

Arvio

HP Omen Obelisk on tyylikäs ja nopea tietokone, mutta se on rakennettu niin, että komponenttien päivittäminen on vaikeaa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
AMD Ryzen 5 2600, 3,4 GHz
Näytönohjain
Nvidia GeForce RTX 2070, 8 Gt
Muisti
16 Gt ddr4
Tallennustila
1 Tt hdd, 256 Gt ssd (m.2)
Usb-portit
7 x usb 3.0, 1 x usb-c 3.0, 1 x usb-c 3.1
Liitännät
3 x displayport, 1 x hdmi, gigabit ethernet lan
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
43,3 x 16,5 x 35,7 cm
Paino
10 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
13221
2D Mark
551
3D Mark
14528
Memory Mark
2051
Disk Mark
8125
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4385