HP Omen X

HP Omen X on suuri ja painava pöytäkone, jossa on runsaasti hevosvoimia varsinkin pelikentille.

tekijä Mikkel Jacobsen #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
9.0

On melkoinen miehuuskoe saada reilun 28 kilon painoinen HP Omen X -pöytäkone pois pahvilaatikosta. Ja miltä laite näyttääkään seisoessaan muovijalustallaan!

HP ei ole todellakaan pihistellyt laitteen valmistuksessa. Omen X on oikea peto tietokoneeksi, ja sille kelpaa kaikki, mitä tarjotaan. Videoiden ja kuvien käsittely? Pikkujuttu. 4K-videot? Totta kai. Virtuaalitodellisuus ja uusimmat pelit korkeimmilla asetuksilla? Ei mitään ongelmaa.

Huippunopea
Konepellin alta löytyy neliytiminen Intel Core i7-6700K 4,0 GHz -suoritin, 32 gigatavua muistia, 256 gigatavun ssd-levy, 2 teratavun kiintolevy ja erittäin tehokas GeForce GTX 1080 -näytönohjain. Tilaa on vielä toiselle näytönohjaimelle ja lisämuistille, jos tietokonetta haluaa tulevaisuudessa päivittää vielä nopeammaksi

Painavassa kotelossa on tilaa jopa neljälle kiintolevylle. Levypaikat ovat kotelon ulkopuolelta irrotettavissa erillisissä kelkoissa, joista vain yksi on käytössä, kun laite poistetaan pakkauksesta. Tarjolla on siis runsaasti lisälevytilaa, jota voi täyttää siinä määrin kuin kukkaro kestää.

Lopputulokseksi on saatu kone, joka ei tee kompromissia minkään asian suhteen. Laitetta rääkättiin erilaisilla testeillä, eikä se viivytellyt sekuntiakaan. Kyseessä on epäilemättä yksi nopeimmista tällä hetkellä myynnissä olevista tietokoneista. Kun laite on päällä, muistuttaa se punaisine valoineen jotain, jonka voisi kuvitella löytyvän Star Warsin Kuolemantähden konehuoneesta.

Erittäin kallis
Kaiken hyvän vastapainoksi laitteesta saakin sitten pulittaa pitkän pennin. Testiin saatu HP Omen X -kokoonpano maksaa reilusti yli 3 000 euroa, ja se on helposti puoli tonnia enemmän kuin mitä yhtä tehokas mutta kevyempi ja vähemmillä punaisilla valoilla varustettu tietokone maksaa.

Korkeamman hinnan selittää hyvin suunniteltu, vankka ja painava kotelo, jossa on reilusti päivitysvaraa. Malliston hinnat alkavat 2 299 eurosta. Pelkän kotelon voi hankkia erikseen 599 eurolla.

+ Huippunopea
+ Tilaa laajennuksille
+ Hiljainen
Valtavan suuri ja painava

Katso päivän hinta HP Omen X -tietokoneelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Tarjolla on huokeampia ja riisutumpia vaihtoehtoja, mutta jos on varaa maksaa yli kolme tuhatta euroa ja haluaa tietokoneen, joka näyttää hyvältä ja toimii kuin unelma, niin HP Omen X on mainio vaihtoehto.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Pöytätietokone
Suoritin
Intel i7-6700K 4,0 GHz
Näytönohjain
GeForce GTX 1080 8 Gt GDDR5
Muisti
32 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD ja 2 Tt HDD
Usb-portit
8 x USB 3.0, 2 x USB 3.0 (Type-C)
Liitännät
1x Dual-link DVI, 1x HDMI, 3 x DisplayPort
Verkko
Wlan 802.11ac (2x2)
Mitat
50,42 x 40,6 x 51,53 cm
Paino
28 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home 64 bit
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6390 pistettä Passmark-nopeustestissä