HP Pavilion Gaming Laptop 15-ec0028no

Pelikannettava hyvillä kaiuttimilla ja liitännöillä.

tekijä Markus Dahlberg #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP:n uuden kannettavan tietokoneen nimessä oleva ”Gaming” tarkoittaa, että laite on suunnattu pelikäyttöön. Pelikannettavissa on yleensä terävämmät grafiikat, tehokkaampi suoritin, värikkäämpi muotoilu ja hauskemmat näppäimistöt.

Ja lähes kaikkea tätä Pavilion Gaming Laptop 15 tarjoaa. Laite ei ole kuitenkaan yhtä hyvin varustettu ja yhtä näyttävä yksityiskohdiltaan kuin HP:n tehokkain pelikannettava, Omen. Gaming Laptop 15:n näytönohjain kuuluu keskikastiin ja suorittimena on AMD:n Ryzen 7, mikä on kuitenkin hyvä ratkaisu hintaan nähden.

Kyseessä on 15,6-tuumainen kannettava mattamustassa muovikuorissa. Vasemmassa kyljessä on virtaliitin sekä usb 2.0 -portti esimerkiksi puhelimen lataamiseen. Oikealta löytyvät täysikokoinen hdmi-portti, usb 3.1 gen 1 -portti, verkkoliitäntä, usb-c 3.1 gen 1 -portti, sd-muistikortinlukija ja kuulokeliitäntä. Liitäntävalikoimasta ei siis ole huomautettavaa.

Kannettavassa on hyvä ips-paneeli, jossa on upeat värit ja riittävä kirkkaus. Kontrasti ei ole aivan huippuluokkaa ja tarkkuuskin voisi olla parempi, sillä full hd -tarkkuudella ei voi nykypäivänä kehuskella. Virkistystaajuus, 144 hertsiä, on sen sijaan hyvä. Sen tuottaa sulavamman kuvantoiston nopeatempoisissa elokuvissa ja peleissä.

Näppäimistö on täysikokoinen ja numeronäppäimistöllä täydennetty. Näppäimissä on vihreä taustavalo, jossa on kaksi säädettävää voimakkuutta. W-, A-, S- ja D-näppäimissä on ylimääräinen kohouma, koska niitä käytetään usein pelaamiseen. Näppäimistö ei sovi käyttäjälle, joka kirjoittaa paljon, sillä näppäimet ovat niin tasaiset, että sormet osuvat helposti vääriin kirjaimiin.

Kosketuslevy on herkkä ja riittävän suuri tehokkaaseen työskentelyyn Windowsissa.

Näppäimistön ja näytön väliin sijoitetut kaiuttimet ovat harvinaisen hyvät. Kaiuttimet ovat Bang & Olufsenin tuotantoa, kuten usein HP:n tietokoneissa.

Testissä mitattiin akkukestoksi vaatimattomat 4 tuntia ja 19 minuuttia. Lataaminen tapahtuu melko suurikokoisen virtalähteen avulla, mikä tuntuu vanhanaikaiselta ja hankalalta, jos kannettavaa kuljettaa mukanaan.

Suorituskyvyn mittaustulokset eivät tee vaikutusta. Ssd-levy ja näytönohjain ovat melko nopeita, mutta suoritin ja muisti eivät ole aivan samaa luokkaa. Sen huomaa joissakin peleissä aika ajoin esiintyvänä nykimisenä. Hintaan nähden HP:n kannettavaa voi pitää hyvänä valintana verrattuna tietokoneisiin, joiden tekniset ominaisuudet ovat suunnilleen samat. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvä keskikastin kannettava hintatietoiselle pelaajalle.


+ Laadukkaat kaiuttimet

+ Hyvä kosketuslevy

– Kehno näppäimistö

– Lyhyt akkukesto

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

HP Pavilion Gaming on keskikastin pelikannettava, jonka näppäimistö ei ole omiaan tavalliseen tietokonetyöskentelyyn.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 7 3750H
Näytönohjain
Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, ATI AMD Radeon RX Vega 10
Muisti
16 Gt, DDR4
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x USB C, 3.1 Gen 1, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.1 Gen 1
Liitännät
SD-muistikortinlukija, kuulokeliitäntä, HDMI, Ethernet
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mitat
36 x 25,7 x 2,35 cm
Paino
2,25 kg
Akkukesto
Noin 4,5 tuntia
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
9191,6
2D Mark
342,9
3D Mark
9070,0
Memory Mark
2047,9
Disk Mark
10904,8
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3188,0