Pavilion x360:ssa on hyvä kosketusnäyttö.

HP Pavilion x360 15-cr799no

Hyvällä kosketusnäytöllä ja monipuolisilla liitännöillä varustettu kannettava.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.2

HP Pavilion x360 on todiste siitä, että hyvän kannettavan ei tarvitse maksaa yli tuhatta euroa. Kyseessä on nimittäin suhteellisen edullinen tietokone, joka ei kuitenkaan kompuroi millään osa-alueella.

Suorituskyky riittää hienosti toimisto-ohjelmille ja nettikäyttöön. Lisäksi hoikasta muotoilusta huolimatta tilaa on löytynyt monipuolisille liitännöille. Tarjolla on esimerkiksi täyden koon hdmi-portti, jonka avulla laitteen saa yhdistettyä televisioon tai lisänäyttöön. Toisessa kyljessä on monitoiminen muistikortinlukija, johon sopii myös isompi sd-kortti, jota edelleen käytetään joissain digikameroissa.

Näytön kuva on terävä ja kirkkaasti valaistu. HP on myös onnistunut rajoittamaan näytön pinnan heijastuksia, jotka vaivaavat monia kosketusnäyttöjä ja häiritsevät Windowsin käyttämistä sormin koskettamalla.

Näytön voi kääntää kokonaan taakse, jolloin käsissä on hetkessä suuri (ja paksuhko) taulutietokone. Samalla näppäimistö kytkeytyy automaattisesti pois käytöstä estäen virhepainallukset, kun laitetta käyttää tablet-­tilassa. Pavilion x360 myös kääntää kuvan automaattisesti oikein päin, kun laitetta kääntää.

Parhaiten x360 toimii sellaisena kuin se on, tietokoneena. Siinä on täysikokoinen näppäimistö ja lisäksi numeronäppäimistö meille, jotka tykkäämme ruokkia laskentataulukoita.
 

Erinomaiset kiinteät kaiuttimet

Näppäimistön ja näytön välissä on siisti rei’ityskuvio, jonka alla on kaksi B&O:n hienosäätämää kiinteää kaiutinta. Mitään hifi-tason äänentoistoa ei voi odottaa, mutta kaiuttimet soivat kauniisti ja soundi on huomattavasti luonnollisempi kuin mihin kannettavissa on yleensä totuttu.

Yhtä äänilähdettä ilman olisi kyllä pärjätty. Laitteessa on erittäin aktiivinen tuuletin, joka on melko äänekäs, kun tietokonetta kuormitetaan. Toimistoympäristössä tuuletinmelua ei huomaa, mutta hiljaisessa ympäristössä melu voi olla häiritsevää.

HP:n kannettava on onnistunut kokonaisuus tarjoten reilusti vastinetta hinnalleen. Pavilion x360 on hyvä vaihtoehto liikuteltavaksi, monipuoliseksi ja edustavaksi tietokoneeksi.


+ Hyvä näyttö

+ Erinomaiset kaiuttimet

– Herkästi käynnistyvä tuuletin


Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Järkevästi varusteltu ja edullinen kannettava. Tuulettimella on taipumus meluta, kun tieto­konetta kuormitetaan.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Pentium 4415U, 2,3 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 610
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt M.2 ssd
Näytön koko
15,6"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Mitat
35,8 x 24,3 x 1,9 cm
Paino
1,98 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
CPU Mark
3231
2D Mark
453,5
3D Mark
673,9
Memory Mark
1605,8
Disk Mark
7921
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3873,1