Testissä HP Pavilion x360 14-ba011no

HP Pavilion x360

Keskitasoa oleva hybridikannettava, joka jää isoveljensä Spectren varjoon.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
6.9

HP Pavilion x360 -hybridikannettava on varustettu tehokkailla komponenteilla, ja laite muuttuu täysiverisestä kannettavasta tietokoneesta nopeasti tabletiksi – tosin taulutietokoneosa on yhdistelmän heikoin lenkki. Komponenteissa ei ole mitään vikaa, mutta silti Pavilion tuntuu jossain määrin halvalta.

Heti kättelyssä on kuitenkin todettava, että Pavilion x360:ssä on tehokas i7-suoritin ja väkevä GeForce 940MX -näytönohjain neljän gigatavun muistilla. Tallennusvälineenä on nopea 256 gigatavun ssd-levy. HP:n hybridi saa PassMarkin testissä 2832 pistettä, mikä on ihan kelvollinen saavutus.

Se tarkoittaa, että laite selviytyy kitkatta jokapäiväisistä tehtävistä, kuten tekstin- ja kuvankäsittelystä, suurien tiedostojen siirtämisestä ja netissä surffaamisesta. Testilaitteella pystyi jopa pelaamaan joitain keskiraskaita pelejä, kunhan ei säätänyt grafiikka-asetuksia täysille.

Terävät reunat

Kun Pavilionin kääntää 360 astetta taittuvan saranan avulla tabletiksi, tuntuvat laitteen reunat epämiellyttävän teräviltä käteen. Lisäksi laite on aivan liian painava pelkästään käsien varassa kannateltavaksi. Jotenkin tuntuu, että tablet-osaa ei olla harkittu aivan loppuun asti. Pavilion ei kuitenkaan muutu kovassakaan kuormituksessa niin kuumaksi, etteikö sitä pystyisi pitämään käsissään, mikä on joidenkin kilpailijoiden ongelma.

14-tuumaista monikosketuseleitä tukevaa full hd -näyttöä on mukava käyttää. Näytössä on nopea vasteaika ja työskentely tuntuu luontevalta. Kontrasti ja värit ovat erinomaiset, mutta kirkkaus olisi saanut olla parempi. Ips-paneelin ansiosta katselukulmat ovat laajat.

Näytön lasipinta on kuitenkin erittäin heijastava, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos Pavilion x360:tä käyttää ulkona kirkkaalla säällä.

Keskitason hybridi

Hybridikannettavan kosketuslevy tuntuu melko halvalta ja epätarkalta, jos on tottunut laatuun. Näppäimistön näppäimet tuntuva löysiltä, eikä niissä ole minkäänlaista vastetta. On kuitenkin makuasia, millaisesta näppäimistöstä ja näppäintuntumasta pitää.

Pavilion x360 ei tee suurta vaikutusta, mutta se on kuitenkin keskitasoa oleva hybridi, jossa on sekä parempia että heikompia ominaisuuksia kuin muissa vastaavissa laitteissa. Ärtymystä laitteessa herätti se, että siihen oli esiasennettu suuret määrät täysin turhia ohjelmia.

+ Nopea suoritin
+ Näytönohjain sallii pelaamisen
– Viimeistelyä kaipaava tablet-osa

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

HP Pavilion x360 on tehokkailla komponenteilla varustettu hybridikannettava, joka ei kuitenkaan nouse keskitasoa korkeammalle. Viimeistelyä kaipaava tablet-osa on laitteen heikoin lenkki.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
Intel Core i7-7500U 2,7 GHz (max 3,5)
Näytönohjain
NVIDIA GeForce 940MX (4 Gt:n erillinen DDR3-muisti)
Muisti
8 Gt DDR4-2133 SDRAM
Tallennustila
256 Gt M.2 SSD
Näytön koko
14", IPS
Näytön tarkkuus
1920 x 1080
Usb-portit
1 x USB 3.1 Type-C, 2 x USB 3.1
Liitännät
1 x HDMI, 1 x kuulokemikrofoniliitäntä
Verkko
Intel 802.11ac (2x2) Wi-Fi, Bluetooth 4.2
Mitat
33,48 x 22,69 x 1,99 cm
Paino
1,63 kg
Akkukesto
Max 10 t 45 min
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Kaksi kaiutinta: B&O PLAY, paikka Kensington MicroSaver -lukolle, HP Wide Vision FHD -kamera IR-teknologialla, kaksi digitaalista mikrofonia
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
PassMark: 2832