Testissä HP Spectre x36013-ae001no

HP Spectre x360 13-ae001no

Helposti mukaan otettava tehokas hybridikannettava.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
7.0

”Mahdutimme valtavan määrän innovaatioita uskomattoman ohueen muotoon.” Näin alkaa HP Spectre x360 -hybridilaitteen esittely valmistajan sivuilla. Vaikka kyseessä onkin hyvin tehty kompakti laite, jossa kannettava tietokone ja tabletti ovat samassa laitteessa, niin mitään suurempia innovaatioita emme siitä testatessa löytäneet.

Spectre x360 vaikuttaa kuitenkin korkealaatuiselta laitteelta jo heti ensitarkastelussa. Se on ohut ja siten helposti mukaan otettava, mutta tuntuu samalla vankkatekoiselta. Kuten nimikin kertoo, näyttö kääntyy 360 astetta eli kokonaan ympäri, jolloin laite muuttuu tabletiksi.

Sekä näyttö että näppäimistö ulottuvat reunoihin asti, mikä antaa modernin vaikutelman. Tämä ominaisuus yhdistettynä pronssinväriseen alumiinirunkoon tekee sen, että Spectre x360:n asettaa mielellään näkyville, kun vieraita on tulossa kylään.

HP:n lupaamia innovaatioita emme löydä ainakaan laitteistopuolelta. Laite on varustettu nopealla Intel Core i5 -suorittimella, joka pöhisee 3,4 gigahertsin kellotaajuudella. Tehoa siis riittää. Muistiakin on kahdeksan gigatavua, mikä on kuitenkin vakio monissa uusissa kannettavissa tietokoneissa.

Näytönohjain on sen sijaan yhdysrakenteinen, mikä tarkoittaa, että Spectrellä ei pelata pelejä eikä suoriteta mitään raskasta grafiikkavääntöä vaativia tehtäviä.

Upea näyttö ja hyvä näppäimistö
13-tuumaisessa ips-täysteräväpiirtonäytössä on selkeä ja hyvä kuva kaikista katselukulmista. Näyttö on päällystetty Gorilla Glass -lasilla, joka antaa kestävän suojan kolhuja ja naarmuja vastaan.

Näyttö tottelee kosketusohjausta, ja näyttöä on mukava käyttää tablet-tilassa – muun muassa siksi, että se painaa vain 1,3 kiloa.

Sekä näppäimistö että hiiren ohjauslevy toimivat hyvin ja antavat miellyttävän vasteen näppäimiä ja levyä painettaessa.

Kaiuttimet on tehty yhteistyössä B&O:n kanssa. Ne ovat luonnollisesti pienet ja ääni on sen mukainen, mutta kaiuttimet soivat silti hyvin.

Akkukesto on valmistajan mukaan peräti 16 tuntia, mihin vaikuttaa muun muassa vähävirtainen U-suoritin.

 

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Tyylikäs ja hyvin tehty hybridikannettava, jossa on tehokas suoritin. HP:n lupaamia lukuisia innovaatioita ei kuitenkaan löytynyt ja hintakin on melko korkea.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Hybridikannettava
Suoritin
i5-8250U 1,8 GHz (max 3,4)
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt ssd
Näytön koko
13,3" IPS
Näytön tarkkuus
Full HD (1080p)
Usb-portit
2x USB-C 3.1
Liitännät
Thunderbolt, Mini DisplayPort & muistikortinlukija
Verkko
802.11ac, bluetooth
Mitat
30,6 x 21,8 x 1,3 cm
Paino
1,3 kg
Akkukesto
Max 16 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3121,7 PassMark-testissä