HP Spectre x360 13,3″

Hyvällä näytöllä varustettu nopea hybridikannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
7.7

HP Spectre x360 13,3” on luksusluokan kannettava tietokone, joka kärsii kuitenkin muutamista pikkuvioista.

Laitteen suorituskyky on hyvä. Varustukseen kuuluu muun muassa Intelin uusimman sukupolven nopea suoritin. Mittauksissa kävi kuitenkin ilmi, että HP Spectren suoritin ja näytönohjain ovat hieman heikommat kuin mitä muissa saman hintaluokan kannettavissa on tarjolla. Sen sijaan tallennustilasta vastaa huippunopea ssd-asema, jonka ansiosta Windowsin ja omat ohjelmat saa hetkessä käyttöön.

Kaiuttimet on tehty yhteistyössä B&O:n kanssa. Mitään kovin ihmeellistä hifi-ääntä ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä kannettavan koko asettaa suuret rajoitukset kaiuttimille, ja sen kyllä kuulee melko keskinkertaisessa äänenlaadussa.

Näytössä on erinomainen kuva. Näytön saa käännettyä kokonaan ympäri, jolloin kannettavaa voi käyttää paksuhkona taulutietokoneena.

Spectre x360 -hybridin muotoilu poikkeaa perinteisestä sikäli, että laitteen viistosti muotoilluissa takakulmissa on toisessa virtapainike ja toisessa usb-portti. Asialla ei liene suurta käytännön merkitystä, vaan kyse on pikemminkin erityisleiman antamisesta.

Näppäimistö on melko huono kannettavan korkeaan hintaan nähden. Näppäinten painallussyvyys on erittäin lyhyt, eikä kirjoitustuntuma ole kovin hyvä. Nuolinäppäimet ovat erittäin pienet, ja niiden käyttäminen on hankalaa, jos sormet ovat suuret.

Kannettavan akku ladataan usb-c-portin kautta. Sen lisäksi laitteessa on toinen usb-c-portti, yksi tavallinen usb-portti, kuulokeliitäntä ja microsd-muistikortinlukija. Muita liitäntöjä ei ole. Tavallinen usb-portti on sijoitettu hieman hankalasti ylös nousevan luukun alle, samaan tapaan kuin monien kannettavien verkkoliitäntä. Tämä johtuu siitä, että tämän tyyppiset tietokoneet ovat jo niin ohuita, että niissä ei ole tilaa täysikokoisille liitännöille.


+ Erittäin nopea ssd-levy

+ Hyvä kosketusnäyttö

– Hintaan nähden huono näppäimistö

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Conclusion

HP Spectre x360 on nopea ja ohut kannettava, jonka ominaisuudet eivät kuitenkaan vastaa täysin hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1065G7, 1,3 GHz
Näytönohjain
Intel Iris Plus
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
13,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb-c, 1 x usb-a
Liitännät
Kuulokeliitäntä, microSD-muistikortinlukija
Mitat
306 x 194,5 x 16,9 mm
Paino
1,3 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
CPU Mark
10351
2D Mark
304
3D Mark
2415
Memory Mark
2739
Disk Mark
20865
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2981