Skærmen er berøringsfølsom og kan klappes helt om på bagsiden, så du kan bruge computeren som en tablet.

HP Spectre x360 2-in-1 Laptop 14-eu0895no

Ohut HP-malli tarjoaa suuren valikoiman uusinta tietotekniikkaa, kuten huippunopean kiintolevyn ja Wi-Fi 7:n.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
9.1

Spectre x360 2-in-1 on ohut ja kevyt kannettava tietokone, joka pursuaa monenmoista tuoretta teknologiaa.

Prosessorina on Intelin uusinta prosessorisukupolvea edustava Intel Core Ultra 7. Tulevissa tietokonemainoksissa meidän on totuttava Intelin uuteen tapaan nimetä prosessorinsa. Tärkein muutos on se, että sarjanumeron edessä vuodesta 2008 lähtien ollut i-kirjain on kadonnut, joten esimerkiksi Core i7 on nyt yksinkertaisesti Core 7. Intel Core Ultra 7 ei ole mitenkään erityisen nopea, mutta se on hyvä kompromissi nopeuden ja virrankulutuksen välillä. Mittauksemme osoittivat, että tietokoneen laskentateho on vain hieman suurempi kuin edellisen sukupolven prosessoreilla, mutta sen virrankulutus on alhaisempi ja se suoriutuu 3D-grafiikkalaskennasta paremmin.

Esimerkillinen näyttö

Huippuluokan näyttö saa vaatimattomimmatkin Windows-ohjelmat näyttämään kauniilta ja teräviltä. Heti kun käynnistimme tietokoneen ensimmäisen kerran, ihastuimme työpöydän taustakuvaan, jossa värikäs kuvio erottuu sysimustasta taustasta.
Testaamamme Spectre x360:n vahvin puoli oli kuitenkin SSD-asema, johon mahtuu täysi teratavu dataa. Testimme osoittivat, että asema on yksi nopeimmista tällä hetkellä saatavilla olevista. Tämän huomaa sekä Windowsia käynnistettäessä että silloin, kun tietokoneeseen on ladattava verkosta suuria tiedostoja.

Spectre x360:n ohut profiili helpottaa sen kuljettamista laukussa, mutta ohuesta ulkokuoresta on myös haittansa: esimerkiksi ohut näppäimistö ei ole kovinkaan hyvä, ja tietokoneen sivulla on melko niukka valikoima liitäntöjä. Joudut tyytymään kolmeen USB-porttiin ja kuulokeliitäntään, ja yhtä näistä USB-porteista tarvitaan virtapistokkeelle lataamiseen.

Latausta varten on kuitenkin  käytettävissä pitkä 2,5 metrin pituinen johto, jonka tietokoneeseen liitettävä osa on päällystetty paksulla kerroksella kudottua materiaalia. Se suojaa latausjohtoa hyvin.

Tietokoneen langaton verkko tukee uutta Wi-Fi 7 -standardia. Se tarjoaa aiempaa suuremman siirtonopeuden ja pienemmän viiveen, mutta tämä edellyttää sitä, että reititin, johon kytket tietokoneen, käyttää myös Wi-Fi 7:ää. Tämä on tosin toistaiseksi vasta kaukainen  unelma, joka voi toteutua joskus tulevaisuudessa. Spectre x360 -tietokone on saatavana useissa eri kokoonpanoissa, joten sen voi saada paljon testattua malliamme edullisemmin, jos on valmis tinkimään esimerkiksi tietokoneen prosessorille, RAM-muistille ja näytölle asettamistasi vaatimuksista.


+ Nopea SSD-asema

+ Loistava näyttö

– Näppäimistö voisi olla parempikin

Conclusion

Ohut HP-malli tarjoaa suuren valikoiman uusinta tietotekniikkaa, kuten huippunopean kiintolevyn ja Wi-Fi 7:n.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
Intel Core Ultra 7 155H
Näytönohjain
Intel Arc graphics
Muisti
32 Gt
Tallennustila
1 TB, M.2 PCI Gen 4
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
2880 x 1800 pixels
Usb-portit
2 x USB-C 4 Gen 3x2, 1 x USB-A 3.2 Gen 2
Liitännät
3.5 mm
Verkko
Wi-Fi 7
Mitat
31,4 x 22 x 1,7 cm
Paino
1,56 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
20420
2D Mark
706
3D Mark
5469
Memory Mark
2381
Disk Mark
40035
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6034