Den ene af de to USB-C-porte gemmer sig i det afskårne hjørne ved skærmen.

HP Spectre x360 Convertible 14

HP:n kannettava tietokone muuntautuu nopeasti tabletiksi. Mukana tulee kynä, jolla voi piirtää tai tehdä muistiinpanoja suoraan näytölle.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
9.3

HP Spectre x360 on pieni ja kevyt kannettava tietokone, joka sopii täydellisesti toimistotyöhön. Laite on saanut lisänimen Convertible, koska sen voi tarvittaessa muuntaa tabletiksi taittamalla näytön taakse. Vaihtaminen tietokone- ja tablettitilojen välillä sujuu niin kuin pitää. Saranoissa on sopivasti vastusta, joka pitää näytön varmasti siinä asennossa, johon se on käännetty.

Näyttö on kaiken kaikkiaan hyvä, ja sen kirkkaus ja värintoisto ovat erinomaiset. Tällaiset kosketusnäytöt heijastavat usein ympäristön valoa, mutta Spectre x360:n näytöllä ongelmaa ei ilmene juuri lainkaan. Vain suoraan näyttöön osuva katon spottivalo tai auringonsäteet voivat tuntua häiritseviltä.

Tietokoneen mukana tulee kynä, jolla voi piirtää tai tehdä muistiinpanoja suoraan näytölle. Magneettisen kynän voi napsauttaa kiinni tietokoneen sivuun, kun sitä ei tarvita.

Toimitushetkellä testikoneessamme oli Windows 10, mutta jo alkuasennuksen aikana järjestelmä ehdotti Windows 11 -päivityksen lataamista. Kun uusi käyttöjärjestelmä oli otettu käyttöön, pääsimme aloittamaan nopeusmittaukset. Ne osoittivat, että Spectre x360 on varsinainen pikku pikajuoksija – erityisesti Intelin uusimman sukupolven i7-prosessorin ansiosta. Mikään pelitietokone se ei silti ole, sillä graafinen suorituskyky on vain perustasoa. Eikä näytön kuvasuhde 16:10 edes sopisi pelaamiseen tai elokuvien katseluun. Verkkosivustojen, tekstiasiakirjojen ja laskentataulukoiden käyttöön se soveltuu sen sijaan sitäkin paremmin.

Hämärässä huoneessa näppäimiä voi joutua hieman hapuilemaan käynnistysvaiheessa. Virtapainike on ylärivillä, mutta se ei ole itsestäänselvimmässä paikassa näppäimistön yläkulmassa. Siinä kohdassa on Delete-painike, jonka ohi on siirryttävä yksi näppäin vasemmalle. Kun tietokone on käynnistetty, vuorossa on sisäänkirjautuminen. On siis etsittävä sormenjälkitunnistin.

Sormenjälkitunnistin on piilossa alarivillä. Sormenjäljen lukeminen sujuu nopeasti, mutta sormea voi olla hankala saada oikeaan kulmaan ja tasaisesti pienelle levylle.


+ Sopii toimistotyöhön

+ Pieni ja kevyt

+ Tyylikäs näyttö

Conclusion

HP Spectre x360 Convertible on kallis, mutta toisaalta myös erinomainen toimistokone, joka mahtuu laukkuun.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
2-in-1-kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-1165G7
Näytönohjain
Intel Iris Xe Graphics
Muisti
16 GB DDR4
Tallennustila
1 TB SSD
Näytön koko
13,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200 pixels (16:10)
Usb-portit
2 x Thunderbolt 4 USB4 Type-C, 1 x USB 3.2 gen 2
Liitännät
Kuulokeliitäntä, microSD-kortti
Verkko
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mitat
29,8 x 22,0 x 1,7 cm
Paino
1,34 kg
Akkukesto
Noin 10 tuntia
Kosketusnäyttö
Kyllä
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 (voidaan päivittää maksutta Windows 11-käyttöjärjestelmään)
CPU Mark
10783
2D Mark
383
3D Mark
3242
Memory Mark
2728
Disk Mark
20769
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3534