Vi har sjældent set en stationær computer med så gode tilkoblingsmuligheder på forsiden.

HP Victus 15L – TG02-0076no

Victus 15L on pöytätietokone, joka selviytyy erinomaisesti videoeditoinnista, peleistä ja kaikesta, mitä sille antaa tehtäväksi.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.8

HP Victus 15L ei ole erityisen näyttävä, mutta sen hillityn ulkokuoren sisälle kätkeytyy tehokas tietokone.

Sekä prosessori, näytönohjain että SSD-asema ovat todella nopeita, eikä tietokone muutenkaan petä millään osa-alueella. PassMark PerformanceTest -testiohjelmamme mittauksissa Victus 15L oli kaikkien aikojen kolmen nopeimman prosentin joukossa. Tässä on siis tietokone, joka selviytyy kaikesta, mitä siltä keksii pyytää.

Päivittäisessä käytössä Victus 15L vain vahvisti nopeusmittaustemme tulokset. Kaikki yksinkertaisesta nettiselailusta Call of Duty -räiskintäpelin uusimman version räjähtäviin taisteluihin toimi täysin sujuvasti ja ilman viivettä. Kotelon yläosa muuttui vaativan nopeustestin aikana kädenlämpöiseksi, sillä sekä prosessori että näytönohjain tekivät silloin kovasti ylitöitä, mutta onneksi tämä tietokone on hyvä poistamaan ylimääräistä lämpöä, ja se jäähtyi nopeasti.

Muotoilultaan Victus 15L on yksinkertainen, eikä kotelo ole erityisen suuri. Tätä tietokonetta kehtaa pitää työpöydällä, mutta kun prosessori ja näytönohjain kuormittuvat kunnolla, kone pitää melkoista ääntä ja se tekee mieli piilottaa vähän kauemmas pöydän alle.

Useita liitäntäportteja

Sekä tietokoneen etu- että taustapuolella on mukava valikoima liitäntöjä. USB-portteja on edessä itse asiassa enemmän kuin takana, ja kun porttien yhteismäärä on yhdeksän, niitä pitäisi olla riittävästi useimpien käyttäjien tarpeisiin. Myös langattomat yhteysmahdollisuudet ovat hyvät: ominaisuuksiin kuuluvat Wi-Fi 6 -yhteys langattomaan verkkoon ja Bluetooth 5.2 langattomaan äänensiirtoon kuulokkeisiin.

Pakkaukseen ei kuulu hiirtä eikä näppäimistöä, mutta se ei haittaa, sillä kokemuksemme mukaan niiden laatu on harvoin samaa tasoa kuin tietokoneen. Mieluummin kannattaa käyttää jo olemassa olevia laitteita tai investoida uusiin, joiden laatu vastaa uuden tietokoneen laatua. Jos pidät Victus 15L:n muotoilusta mutta et hinnasta, voit valita huomattavasti riisutumman mallin ja ostaa sen alle puolella testaamamme mallin hinnasta. Useimmat tietokoneen peruskäyttäjät eivät todennäköisesti huomaa, jos esimerkiksi prosessori on korvattu tässä testatun Intel Core i7-prosessorin sijaan Core i5 -versiolla.


+ Kaikin puolin nopea

+ Paljon USB-portteja

– Hieman äänekäs

Conclusion

Victus 15L on pöytätietokone, joka selviytyy erinomaisesti videoeditoinnista, peleistä ja kaikesta, mitä sille antaa tehtäväksi.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
Intel Core i7-12700, 2,1 GHz
Näytönohjain
NVIDIA GeForce RTX 3060
Muisti
16 Gt
Tallennustila
1 Tt SSD
Usb-portit
8 + 1 x USB-C
Liitännät
HDMI + 3 x DisplayPort
Mitat
33,7 x 29,73 x 15,5 cm
Paino
6,31 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
28583
2D Mark
1296
3D Mark
19775
Memory Mark
3243
Disk Mark
48561
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
9279