Der er både blevet plads til et numerisk tastatur og en genvejstast direkte til lommeregneren i Windows.

HP Victus 16 e0025no

HP:n isossa kannettavassa tietokoneessa ei ehkä ole hienoa ulkokuorta, mutta se on nopea ja näyttö on hyvä.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.1

HP Victus on suuri ja painava kannettava, mutta toisaalta siinä on runsain mitoin laskentatehoa vaativiinkin tehtäviin.

Tämä tietokone ei vaikuta koostaan huolimatta kovin vankkatekoiselta. Kotelo on muovia ja näyttö antaa jonkin verran periksi, kun sitä vääntää varovasti kulmista. Näytön saranakaan ei ole ihan niin jäykkä kuin toivoa saattaa. Näyttö alkaa helposti keikkua edestakaisin, jos alusta ei ole täysin vakaa.

Sen, mitä HP on säästänyt ulkokuoressa, se on käyttänyt sisäisiin komponentteihin. Prosessori on nopea ja SSD-asema laadukas. Windowsin käynnistäminen ja tavallinen työskentely Windowsissa hoituvat salamannopeasti.

Näytönohjain sijoittuu mittausohjelmallamme testattujen näytönohjainten parhaan neljänneksen joukkoon. Se ei ole aivan samaa luokkaa kuin tietokoneen parhaat komponentit, mutta riittää silti jopa vaativien räiskimispelien pelaamiseen Full HD -tarkkuudella.

16-tuumaisen näytön kuva on kirkas ja kontrastiltaan upea. Näyttö on suuri ja leveä, joten tietokoneenkin on oltava kookas. Siksi tavallisten kirjainnäppäinten rinnalle on jäänyt tilaa numeronäppäimistölle.

Näppäimistön näppäimet painuvat alaspäin vain millimetrin tai kaksi, eikä tuntuma ole kovin selkeä, joten kirjoittaminen nopeasti näppäimiä katsomatta on haastavaa. Toisaalta kosketuslevy on mukavan kokoinen, joten hiirtä ei tarvitse raahata mukana kassissa. Virtapainike on näppäimistön ylärivillä. Se muistuttaa muita näppäimiä ja on sijoitettu niiden keskelle, joten sitä voi olla vaikea löytää, jos valo ei riitä näppäinten merkkien näkemiseen.

Koska Victus 16:ssa ei ole sormenjälkilukijaa tai kasvojentunnistusta, Windowsiin kirjauduttaessa on pakko syöttää salasana tai PIN-koodi.

Bang & Olufsenin logo on painettu näkyvään paikkaan näppäimistön viereen, mutta rehellisesti sanottuna se on tunnetun hifi-­valmistajan nimen hyväksikäyttöä. Kaiuttimien äänentoisto on nimittäin keskinkertaista tasoa eikä erotu edukseen kilpailijoista millään tavalla.

Tietokoneen sivuilla on runsaasti käteviä liitäntämahdollisuuksia. Epätavallisimpia ovat SD-kortinlukija ja kaapeliverkkoliitäntä – molemmat täysikokoisina.

 


+ Hintaan nähden hyvä suorituskyky

+ Tyylikäs näyttö

– Surkeat kaiuttimet

Conclusion

HP:n isossa kannettavassa tietokoneessa ei ehkä ole hienoa ulkokuorta, mutta se on nopea ja näyttö on hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
AMD Ryzen 7 5800
Näytönohjain
NVIDIA GeForce RTX 3060
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
16,1"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 pixels
Usb-portit
3 USB A, 1 x USB-C
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
37 x 26 x 2,8 cm
Paino
2,46 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 11 Home
CPU Mark
22724
2D Mark
462
3D Mark
13338
Memory Mark
2633
Disk Mark
26205
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4714