Testissä HP Z2 Mini G3

HP Z2 Mini G3

Tehokas minitietokone ammattikäyttöön.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
8.1

Pöytäkoneen suorituskyky saadaan parhaimmillaan pakattua erittäin pieneen koteloon, kun tekniikka mahdollistaa entistä pienikokoisemmat ja tehokkaammat komponentit sekä tehokkaan tuuletuksen.

HP:n uusi minitietokoneiden mallisto HP Z2 Mini G3 tarjoaa samanlaista suorituskykyä kuin mitä on tähän asti totuttu odottamaan vain suurien tornimallisten koteloiden sisuksista.

HP:n verkkosivuilla on tarjolla 30 erilaista kokoonpanoa HP Z2 Mini G3 -tehotyöasemalle. Suoritinvaihtoehtoina on Intelin i5, i7 tai Xeon, muistia voi olla 8 gigatavusta aina 32 gigatavuun ja tallennustilana voi olla teratavun kiintolevy tai 256-512 gigatavun ssd-asema.

Minikokoinen, noin kuusi senttimetriä korkea ja miehen kämmenen levyinen Z2 Mini G3 -pöytäkone on helppo sijoittaa, ja se kestää katseen kirjoituspöydällä. Laitteessa on runsaat liitännät. Usb-liitäntöjä on kyljessä kaksi ja takana mallista riippuen 2-3. Lisäksi näyttöjä varten on kolme displayport-liitäntää. Laite tukee jopa kuutta näyttöä – neljää natiivinäyttöä ja kahta lisänäyttöä ketjutuksen avulla.

Tehomallissa, joka oli myös testissä, on yhdysrakenteisen näytönohjaimen lisäksi Nvidian Quadro M620 -näytönohjain. Se on kahden gigatavun muistilla varustettu työasemille tarkoitettu keskikastin ohjain, joka suoriutuu työelämän vaatimuksista ongelmitta. Ja jopa joku uusi pelikin pyörii, kun ei väännä grafiikka-asetuksia tappiinsa.

Testikone oli varustettu Intelin tehokkaalla Xeon E3 -suorittimella, joka 3,5 gigahertsin kellotaajuudellaan tarjoaa peruskonetta huomattavasti parempaa suorituskykyä.

Z2 Minissä voi olla muistia suurimmillaan 32 gigatavua. Testikoneessa muistia oli 16 gigatavua, mikä on työkäytössä riittävä määrä. HP kertoo sivuillaan, että Z2 Miniä on testattu 368 000 tunnin ajan ja laite on sertifioitu yleisimpiä CAD-ohjelmistoja varten.

Kompaktista koosta johtuen mitään massiivista tuuletusratkaisua ei voi odottaa, mutta kokeiltaessa Z2 Mini pysyi suhteellisen viileänä myös tilanteissa, joissa sitä kuormitettiin raskaasti.

Lisäksi laite on miellyttävän hiljainen myös silloin, kun se suorittaa vaativia tehtäviä.

Minikonetta hankkiessa on hyvä miettiä kokoonpanoa hetki, sillä laajentamisvaraa samalla tavalla kuin perinteisessä pöytäkotelossa ei minimalleissa ole, kuten ei myöskään HP:n Z2 Minissä. Langaton verkkokorttikin on tässä laitteessa lisävaruste.

+ Kompakti koko
+ Suorituskyky
+ Muotoilu
– Laajennusvaran puute

Lisätietoja HP Z2 Mini G3 -tehotyöasemasta ja eri kokoonpanoista on HP:n sivuilla.

Arvio

Z2 Mini G3 tarjoaa tehoa ja tyyliä pienessä paketissa.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Suoritin
Intel Xeon E3-1245 V5 3,5 GHz (Turbo 3,9 GHz)
Näytönohjain
Nvidia Quadro M620 (2 Gt)
Muisti
16 Gt (2133 MHz)
Tallennustila
512 Gt SSD
Usb-portit
4 x USB 3.0 & 2 x USB-C
Liitännät
3 x DisplayPort 1.2, äänitulo
Verkko
Gigabit Ethernet
Mitat
21,6 x 21,6 x 5,8 cm
Paino
2,1 kg
Käyttöjärjestelmä
Windows 10