HP Zbook 15u G4

HP ZBook 15u G4

Kannettava työasema, jossa on runsaasti suorituskykyä ja käteviä ominaisuuksia, kuten sim-korttipaikka.

tekijä #Tietokone #Hewlett Packard (HP)
7.3

HP kutsuu ZBook 15u G4 -kannettavaansa mobiilitehotyöasemaksi ja nimitys on osuva, sillä laitteessa on kaikki mitä tarvitaan sähköpostien tarkistuksesta kuvankäsittelyyn tien päällä – tai lähes kaikki.

Kannettavassa on 15,6 tuuman full hd -näyttö. Näytön kuvanlaatu on upea. Kuva on tarkka, värit ovat elävät, kontrasti on erinomainen ja yksityiskohdat erottuvat hyvin. On kuitenkin pienoinen pettymys, ettei näytön tarkkuus ole täysteräväpiirtoa tarkempi, kun ottaa huomioon laitteen hinnan ja muut tekniset tiedot.

ZBook on saatavana useassa eri kokoonpanossa. Laite on varustettu tehokkaalla suorittimella, nopealla ssd-asemalla, runsaalla muistilla ja pätevällä näytönohjaimella. Toisin sanoen, suorituskykyä riittää kaikenlaisiin tehtäviin. Laitetta kuormittaessa tuuletin alkaa pitää meteliä, mutta mitään viivettä tai odottelua ei ole havaittavissa, vaikka suorittaisi useita tehtäviä samaan aikaan.

Surffaa kaikkialla

ZBookin kannettavuutta lisää varsinkin se, että laitteessa on paikka sim-kortille. Mobiililiittymän avulla kannettavalla pääsee nettiin missä tahansa matkapuhelinverkon ulottuvilla.

Kannettavan kyljissä on hyvät liitäntämahdollisuudet. Tarjolla on erityyppisiä usb-portteja, kaksi erilaista näyttöporttia ja kaksi kortinlukijaa.

Täysikokoisella näppäimistöllä, joka sisältää myös numeronäppäimistön, on helppo työstää sekä tekstiä että numeroita vaativia tehtäviä. Näppäimissä on hyvä vaste, ja kannettavan etuosan kaltevuuden ansiosta laitteella on miellyttävä työskennellä jopa useita tunteja kerralla.

Hyvä suorituskyky ja lukuisat toiminnot syövät kuitenkin tehokkaasti akkua, jonka kesto on huono. Testin aikana ZBookilla pystyi työskentelemään parhaimmillaan noin kuusi tuntia, mikä on liian vähän, jos kannettavaa haluaa käyttää tien päällä.

 

+ Nopea laite
+ Erittäin hyvä kuvanlaatu
+ Liitäntämahdollisuudet
– Lyhyt akkukesto

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Erittäin suorituskykyinen kannettava tietokone, jossa on hyvät liitäntämahdollisuudet ja sim-korttipaikka. Vain akkukesto olisi saanut olla parempi.

Ominaisuudet

Merkki
Hewlett Packard (HP)
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-7600 2,8 GHz
Näytönohjain
AMD FirePro W4190M
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
15,6
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x USB 3.0, 1 x USB-C
Liitännät
DisplayPort, audioliitäntä, VGA, kortinlukija
Verkko
Gigabit ethernet, sim-korttipaikka, wlan 802.11ac
Mitat
38,33 x 25,77 x 1,99 cm
Paino
1,9 kg
Akkukesto
4 t (normaali käyttö), 6 t (virransäästötilassa)
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3238,7