Test av Huawei Matebook 13

Huawei Matebook 13 (2020)

Kevyesti mukana kulkeva kannettava.

tekijä Markus Dahlberg #Tietokone #Huawei
9.1

Huawei on päivittänyt 13-tuumaisen Matebook 13 -kannettavansa Intelin uusimmalla suoritinsukupolvella, nopealla näytönohjaimella ja kasvattamalla muistin määrää.

Matebook 13 on pienikokoinen ja hyvin varustettu kannettava, jota on helppo kuljettaa mukana. Laite toimii nopeasti ja täyttää suurin piirtein kaikki vaatimukset, joita tämän päivän ultrabook-kannettavalle voi asettaa. Matebookin akkukesto on noin kymmenen tuntia.

Näyttö reagoi nopeasti ja herkästi kosketukseen. Koska näyttö on kirkaspintainen, siinä esiintyy jonkin verran heijastuksia. Ulkoilmassa kuva näyttää tummahkolta, joten olisi ollut hyvä, jos näytön kirkkautta olisi voinut säätää suuremmaksi.

Matebook 13:ssa on kaksi usb-c-porttia, eli liitäntämahdollisuudet ovat vaatimattomat. Se on kuitenkin tyypillistä tällaisille erittäin ohuille kannettaville. Lisänäytön hdmi-liitäntää varten tarvitaan usb-sovitin, mutta jos lisänäyttöä käyttää paljon, on järkevämpää ostaa hdmi-liitännällä varustettu kannettava.

Matebookin kummassakin kyljessä on yksi usb-c-portti, mutta akkua voi ladata vain vasemman portin kautta, mikä on harmillista. Lisäksi usb-portit ovat versiota 3.1 gen 1. Parempi ratkaisu olisi ollut, jos ainakin toinen porteista olisi ollut tyyppiä gen 2. Ongelmaa ei tietenkään ole, jos käytössä ei ole tätä nopeampaa tekniikkaa hyödyntäviä laitteita.

Vielä ikävämpää on se, että Matebook 13 tukee vain Wi-Fi 5- eli 802.11ac-verkkostandardia. Kyllä vuoden 2020 kannettavan tietokoneen pitäisi ilman muuta tukea Wi-Fi 6 -standardia.

Näppäimistön yläpuolella, oikeassa yläkulmassa olevaan virtapainikkeeseen sisältyvä sormenjälkilukija toimii luotettavasti ja hyvin, ja Windowsin saa käyntiin tuota pikaa.

Webkamera on sijoitettu näytön yläreunaan, ja se tuottaa paljon paremman kuvan kuin kamera, joka on kätketty näppäimen alle. Sitäkin vaihtoehtoa tavataan Huawein kannettavissa.

Vaikka Matebookissa on Intelin uusin suoritin, se ei mittaustemme mukaan pärjää nopeudessa viime vuoden mallille. Myöskään kannettavan ssd-asema ei kuulu nopeimpien testaamiemme joukkoon. Matebookin hinta on kuitenkin kilpailukykyinen, kun ottaa huomioon laitteen koon ja ominaisuudet.

Matebook 13 on miellyttävä tuttavuus, ja siinä on riittävästi vääntöä jopa pelien pelaamiseen. Huaweita voi kiittää myös siitä, ettei kannettava ole tupaten täynnä erilaisten ohjelmien kokeiluversioita.


+ Pieni ja kevyt
+ Hyvä rakenne
+ Kohtuullinen hinta
  Vain Wi-Fi 5

 
Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

Huawein hyvin tehty 13-tuumainen kannettava tietokone on miellyttävä tuttavuus. Pienikokoinen ja kevyt laite kulkee helposti mukana laukussa.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-10510U
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX250/ Intel UHD Graphics
Muisti
16 Gt, ddr3
Tallennustila
512 Gt, ssd
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 dpi, 200 ppi
Usb-portit
2 x usb-c 3.1 gen 1
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 5, bluetooth 5.0
Mitat
28,6 x 21,1 x 1,49 cm
Paino
1,3 kg
Akkukesto
Noin 11 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Usb-c-sovitin - usb a/usb c/vga/ hdmi
CPU Mark
8725,1
2D Mark
308,8
3D Mark
2922,5
Memory Mark
2600,3
Disk Mark
19672,7
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2952,5