Test av Huawei Matebook 14

Huawei Matebook 14

Monipuolisilla liitännöillä ja erikoisella webkameralla varustettu keskikastin kannettava.

tekijä Markus Dahlberg #Tietokone #Huawei
8.8

Huawei Matebook 14 muistuttaa erehdyttävästi Huawein muita kannettavia tietokoneita, joita olemme testanneet viime vuosina. Laite on ohut ja tyylikäs, ja aikaisemmista malleista tutut hyvät ominaisuudet ovat mukana, kuten esimerkiksi virtapainikkeeseen sisältyvä sormenjälkilukija, jonka ansiosta tietokoneen käynnistäminen ja Windowsiin kirjautuminen hoituu yhden napin painalluksella. Sormenjälki tallennetaan omalle piirilleen emolevylle, joten tunnistus voi tapahtua myös Windowsin ulkopuolella.

Ohjauslevyn oikealle puolelle asetettu Huawei-puhelin yhdistyy tietokoneeseen, jolloin puhelimen näytön saa näkymään kannettavassa. Sen jälkeen tiedostoja on helppo siirtää laitteiden välillä.

Ulkonäön puolesta Matebook 14 eroaa 13-versiosta vain koollaan ja liitäntöjen lukumäärällä. Käytettävissä on usb-c-portti ja kaksi tavallista usb-a-porttia. Vasemmassa reunassa on myös hdmi-liitäntä, jota voi käyttää ulkoisen näytön yhdistämiseen. Kun kannettavan avaa, huomaa, että webkamera on palannut takaisin omaan näppäimeensä, ylimpään näppäinriviin. Sammakkoperspektiivistä kuvaava webkamera ei ole erityisen onnistunut ratkaisu. Näppäimistöön sijoitetussa webkamerassa on kuitenkin se etu, että kameran saa suljettua painamalla näppäimen alas.

Näytön tarkkuus on sama kuin pienemmässä, 13-tuumaisessa mallissa. Se tarkoittaa hieman alhaisempaa pikselitiheyttä, mutta myös sitä, että kuvakkeet ja valikot ovat hieman suurempia ja helpompia erottaa. Näytön kirkkaudessa on ehkä hieman toivomisen varaa, mutta värit ovat hyvät ja terävyys erinomainen. Sävykkyys on kunnossa, mutta ei kehuttava.

Laitteen mukana ei tule mitään Windowsiin ympättyjä esittelyohjelmia, vaan käyttöön saa puhtaan Windowsin, mikä on aina mukavaa.

Vaativa käyttäjä löytää ominaisuuksista pari heikkoutta. Wi-Fi 5 alkaa jo olla aavistuksen vanhentunutta tekniikkaa, kun ollaan menossa kohti vuotta 2021. Tämän hintaluokan laitteessa olisi myös saanut olla Thunderbolt 3 -liitäntä. Tekniikkapuolen kompromisseista kielii myös se, että laite käyttää ddr3-muistia, joka kuluttaa enemmän virtaa ja on hitaampaa kuin ddr4-tyypin muisti.


+ Tyylikäs
+ Laadukkaat materiaalit
+ Hyvä sormenjälkilukija
 Vain Wi-Fi 5

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

Arvio

Huawein 14-tuumainen kannettava on monellakin tapaa miellyttävä tuttavuus, mutta jotkin tekniset ominaisuudet alkavat jo olla vanhanaikaisia.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-10510U
Näytönohjain
Nvidia GeForce MX350, Intel UHD Graphics
Muisti
16 Gt, DDR3
Tallennustila
512 Gt, SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 px
Usb-portit
2 x USB C 3.1 Gen. 1, 1 x USB 3.1, 1 x USB 2.0
Liitännät
Kuulokeliitäntä, HDMI
Verkko
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mitat
30,7 x 22,4 x 1,6 cm
Paino
1,49 kg
Akkukesto
Noin 14 tuntia
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
8352,3
2D Mark
310,8
3D Mark
3255,3
Memory Mark
2501,6
Disk Mark
20512,5
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2954,1