Web-kameraet gemmer sig mellem tasterne F6 og F7 i øverste række på tastaturet.

Huawei MateBook D 14 Nbl-WAQ9R

Huawei-puhelimen kanssa yhteistyötä tekevä kevytkannettava.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Huawei
8.1

Huawei MateBook 14 on hyvä kannettava tietokone houkuttelevaan hintaan. Laitteessa on useita mielenkiintoisia toimintoja, jotka erottavat sen lähimmistä kilpailijoista samassa hintaluokassa.

Kaikkein kiinnostavin toiminto, Huawei Share, on varattu niille käyttäjille, joilla on Huawein puhelin. Testasimme toimintoa Huawei P30 -puhelimen kanssa, ja täytyy myöntää toiminnon tehneen vaikutuksen. Toiminnossa on kyse siitä, että puhelin saadaan yhdistettyä MateBook 14:ään, kun laitteet koskettavat toisiaan. Kun yhteys on luotu, puhelimen näyttö ilmestyy näkyviin kannettavan näytölle, minkä jälkeen tiedostoja voi siirtää kannettavan ja puhelimen välillä. Lisäksi kannettavan näppäimistöllä voi kirjoittaa tekstiviestejä puhelimella lähetettäväksi. Toimintoa on helppo käyttää, ja sen avulla saa myös tehokkaasti siirrettyä kuvia puhelimesta tietokoneelle.

Kannettavassa on kohtuullinen suorituskyky. Ohut ja kevyt laite sopii ensisijaisesti tavallisten toimistotehtävien suorittamiseen; netin selailuun, tekstinkäsittelyyn ja taulukointiin. Vain kannettavan ssd-asema erottuu kokoonpanossa edukseen. Asema on erittäin nopea ja vauhdittaa Windowsin käynnistymistä huomattavasti.

Normaalista poiketen webkamera ei ole näytön yläreunassa, vaan kamera on sijoitettu yhteen näppäimistön yläreunan näppäimistä. Kamera kääntyy esiin yhdellä painalluksella ja katsoo käyttäjää etuviistosta. Aluksi toteutus vaikuttaa kekseliäältä, ja se mahdollistaa suuren näyttöalan kapean kehyksen ansiosta. Kameran sijainnista johtuen käyttäjää kuvataan kuitenkin vähemmän mairittelevasta sammakkoperspektiivistä, joka saa käyttäjän näyttämään videokeskustelussa kehnon elokuvan roistolta. Samalla katoaa myös kuvitteellinen katsekontakti keskustelukumppaniin. Jos webkameraa käyttää ahkerasti, sen kuvakulmaan kyllästyy todennäköisesti nopeasti.

Kannettavan virtapainikkeessa on integroitu sormenjälkitunnistin, joka tunnistaa sormen nopeasti ja tekee Windowsiin kirjautumisesta helppoa.

MateBook 14 saa virtansa usb-c-liitännän kautta, eikä mukana tuleva virtalähde ole juuri puhelimen laturia suurempi. Virtalähdettä ja usb-c-kaapelia voidaan käyttää myös Android-puhelimen lataamiseen. Muuten kannettavassa on melko vähän liitäntöjä, joten jos on tottunut käyttämään oheislaitteita kannettavan kanssa, niin silloin on syytä harkita telakkaa tai hubia.


+ Hyvä kannettava hintaan nähden

+ Kevyt

– Webkameran sijainti

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

 

Arvio

MateBook on näppärä kannettava, jota voi laajentaa Huawei-puhelimella.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
AMD Ryzen 5 3500U, 2,1 GHz
Näytönohjain
AMD Radeon Vega 8
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
1 x usb 2.0, 1 x usb 3.1 gen. 1, 1 x usb-c 3.1 gen 2
Liitännät
Audio, hdmi
Verkko
Wi-Fi 5
Mitat
32,3 x 21,5 x 1,6 cm
Paino
1,38 kg
Akkukesto
10 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home, 64-bit
CPU Mark
7951
2D Mark
469
3D Mark
1678
Memory Mark
1879
Disk Mark
18441
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
3209