Skærmen kan ikke klappes længere bagover, end det er vist her.

Huawei Matebook X (2020) EUL-W19P

Pieni ja kevyt kannettava perustehtävien hoitamiseen.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Tietokone #Huawei
8.4

Tavallista kannettavaa tietokonetta ei ole mahdollista tehdä paljon pienemmäksi kuin mitä Huawei Matebook X on. Kaikki tietokoneen mitat on määritelty yksinkertaisesti sillä perusteella, että tila riittää näytölle, näppäimistölle ja liitännöille.

Näppäimistö on lähes koko kannettavan levyinen. Reunimmaisista näppäimistä on vain pari millimetriä laitteen reunoihin. Myös kosketuslevy hyödyntää kaiken tilan näppäimistön ja laitteen alareunan välillä ja toimii erinomaisesti. Näppäimistö ei sen sijaan ole erityisen hyvälaatuinen. Näppäinten painallussyvyys on melko lyhyt, eikä näppäimiin saatu hyvää kirjoitustuntumaa, kun tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitettiin pitkähkö teksti.

Erittäin ohuessa kannettavassa on tilaa vain kahdelle usb-c-portille ja kuulokeliitännälle. Jos tiedät tarvitsevasi enemmän liitäntöjä tien päällä, voit ottaa mukana tulevan sovittimen laukkuun mukaan. Sovittimessa on vanhanaikainen vga-liitäntä näytön liittämiseksi sekä vähän nykyaikaisempi hdmi-liitäntä. Lisäksi sovittimessa on yksi usb- ja yksi usb-c-portti. Sovittimen käyttö on eräänlainen hätäratkaisu. Kannettavaksi kannattaa ostaa hieman suurempi laite, jos lisäliitännöille on usein käyttöä.

MateBook X:n komponentit eivät ole kaikkein tehokkaimpia, ja edukseen erottuu vain erittäin nopea ssd-asema. Se tuo vauhtia sekä Windowsin käynnistämiseen että ohjelmien avaamiseen.

Kaikki muut ominaisuudet, kuten suoritin- ja grafiikkateho, jäivät mittauksissa hieman alle keskitason. MateBook X ei tunnu hitaalta tavallisessa pc-työskentelyssä, mutta jos laitteella ryhtyy muokkaamaan suurta kuvaa tai videoleikettä, huomaa kyllä, että laite kuormittuu liikaa.

Näytössä on upea kuva, jossa on hyvä kontrasti. Koska kyseessä on kosketusnäyttö, on harmillista, ettei se käänny näppäimistön taakse, jolloin kannettavaa voisi käyttää tablettina. Nyt näyttöä voi kääntää vain 135 astetta.

Huawein kannettavaa käytettiin päivittäin viikon ajan, ja jokaisesta työpäivästä selvittiin pelkästään akkuvirralla. Työpäivien päättyessä akussa oli vielä hieman varausta jäljellä.

Huawein MateBook X on hyvä hankinta silloin, jos haluaa pienen ja kevyen kannettavan perustehtävien hoitamiseen. MateBook X on lisäksi tyylikkään näköinen, eikä sen kantamisesta tule selkä kipeäksi.


+ Pieni ja kevyt

+ Nopea ssd-asema

– Näyttö ei käänny ympäri

– Ei kovin tehokas

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hintaseurannasta.

 

Arvio

Huawei MateBook X on todella kompakti kannettava, joka sopii erinomaisesti mukaan otettavaksi ja tavallisten toimisto-ohjelmien käyttämiseen.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel i5-10210U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt
Näytön koko
13"
Näytön tarkkuus
3000 x 2000 px
Usb-portit
2 x usb-c 3.2
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wi-Fi 6
Mitat
28,44 x 20,67 x 1,36 cm
Paino
1 kg
Akkukesto
9 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro, 64-bittinen
CPU Mark
6376
2D Mark
340
3D Mark
975
Memory Mark
2270
Disk Mark
19665
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2490