Huawei Matebook X Pro

Huawei MateBook X Pro

Kompaktin kokoinen ja korkealaatuinen kannettava tietokone, jonka yksityiskohtia on mietitty.

tekijä #Tietokone #Huawei
9.1

Huawei ei ole pitkään aikaan tuonut myyntiin kannettavia tietokoneita, eikä yhtiön mallivalikoima ole kovin suuri. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että suuri kiinalaisvalmistaja näkee tavallista enemmän vaivaa valmistamiensa kannettavien tietokoneiden suhteen.

Ainakin Huawein uusi MateBook X Pro -kannettava edustaa korkeaa laatutasoa. Laite on ohut ja kevyt, mutta siitä huolimatta varsin ripeä. Erityisesti kannettavan ssd-asema on todella nopea ja huippuluokkaa.

Kannettavan pohja kuumenee jonkin verran, kun suorittimen tehoja ryhdytään testaamaan. Mutta se ei ole mikään ihme, kun kyseessä on näin kompakti ja erittäin hiljaisella jäähdytyksellä varustettu laite. Yksityiskohtien ajattelu näkyy muun muassa näppäimistön ympärille sijoitetuissa neljässä hyvässä kaiuttimessa. Basso ei ole järisyttävän syvä, mutta ei sellaista voi odottaakaan tämän kokoluokan kannettavalta. Näppäimistön edessä on miellyttävän suuri ohjauslevy.

MateBook saa virtansa usb-c-liitännän kautta. Muita liitäntöjä ei sitten juuri olekaan, mutta mukana tulee sovitin, jossa on kaksi usb-­porttia sekä hdmi- ja vga-liitännät lisänäyttöä varten. Mukana tuleva virtalähde on pieni, mikä helpottaa kannettavan kuljettamista.

MateBookissa on esiasennettuna Windows 10:n Signature Edition, joten kannettava ei ole täynnä tarpeettomia lisäohjelmia.

 

+ Ohut ja kevyt
+ Nopea ssd-asema
+ Hyvä ääni

Lisätietoja Huawei MateBook X Pro -kannettavasta saa valmistajan sivuilta.

Arvio

Huawei on tehnyt erinomaisen kannettavan tietokoneen käyttäjälle, joka joutuu usein kuljettamaan laitetta mukanaan.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-8250U
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Näytön koko
13,9"
Mitat
30,4 x 21,7 x 1,46 cm
Paino
1,33 kg